Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αποχωρεί άμεσα από το WRC η Citroen

Ελλάδα 16:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποχωρεί άμεσα από το WRC η Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

Αποχωρεί άμεσα από το WRC η Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί η Citroen να είχε ήδη αφήσει να εννοηθεί πως δεν θα είναι παρούσα στη νέα, υβριδική εποχή του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, όμως τελικά η αποχώρηση της έρχεται πολύ νωρίτερα!

Advertisement
Advertisement

Παρότι η γαλλική εταιρεία είχε δεσμευτεί να συμμετέχει στο WRC ως το τέλος της σεζόν του 2020, αποφασίστηκε το πρόγραμμα εμπλοκής στο θεσμό να σταματήσει άμεσα!

Μάλιστα τα κακά μαντάτα ήρθαν μέσω ανακοίνωσης της Citroen στα social media, η οποία έτυχε αρνητικής υποδοχής καθώς ανέφερε: «Μετά την απόφαση του Sebastien Ogier να αποχωρήσει από την ομάδα στο τέλος της σεζόν, η Citroen αποφάσισε να διακόψει το επίσημο πρόγραμμα εμπλοκής της στο WRC το 2020, λόγω απουσίας διαθέσιμου πρωτοκλασάτου οδηγού για το 2020».

Advertisement
Advertisement

Προφανώς η κακή επικοινωνιακή επιλογή του να εναποθέσουν την ευθύνη της αποχώρησης στην αποχώρηση ενός οδηγού, ακόμα και του εξάκις παγκόσμιου πρωταθλητή, προκάλεσε ειρωνικά σχόλια από την πλειοψηφία του κοινού.

Στη συνέχεια, μέσω ανακοίνωσής της, η CEO της Citroen Linda Jackson, είπε: «Καθώς το DNA της Citroen είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τα ράλι, είμαστε υπερήφανοι που είμαστε ένα από τα πιο επιτυχημένα brand στην ιστορία του WRC, με 102 νίκες και οκτώ τίτλους κατασκευαστές».

Η… περηφάνια όμως θα περιοριστεί στην υποστήριξη ιδιωτικών συμμετοχών καθώς το πρόγραμμα του C3 R5 συνεχίζεται κανονικά.

Advertisement

Μετά τα παραπάνω, σε δυσχερή θέση βρίσκεται ο Esapekka Lappi που φαντάζει δύσκολο να βρει θέση για το 2020 ενώ ο Ogier φέρεται να μεταπηδά στην Toyota.

Advertisement