Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ανάβαση σε αμμόλοφο: Μία… κόντρα σε άμμο (+video)

Ελλάδα 6:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανάβαση σε αμμόλοφο: Μία… κόντρα σε άμμο (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ανάβαση σε αμμόλοφο: Μία… κόντρα σε άμμο (+video)

ΑΓΩΝΕΣ

Οι εφευρετικοί λάτρεις της ταχύτητας σε όλο τον κόσμο ανέκαθεν έβρισκαν διαφορετικές μορφές μηχανοκίνητου αθλητισμού, που ταιριάζουν με το περιβάλλον γύρω τους. Δείτε για παράδειγμα στο Dubai και τις αναβάσεις σε αμμόλοφους με κλίση 5ο μοιρών.

Advertisement
Advertisement

 

Με οχήματα 3000 ίππων οι αναβάσεις στο Dubai είναι πολύ διαφορετικές.

 

Advertisement
Advertisement

Στις αλυκές της Bonneville στις ΗΠΑ κυνηγούν ρεκόρ απόλυτης ταχύτητας. Στους σκληρούς χωματόδρομους της Ελλάδας προσπαθούν να πετύχουν τον απόλυτο χρόνο στις ειδικές του  WRC και στις πίστες σκι της κεντρικής Ευρώπης γλιστρούν στον πάγο στις πίστες του Andros Trophy.

Τι κάνετε όμως αν βρίσκεστε στη Μέση Ανατολή; Αν ζείτε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατασκευάζετε το πιο τρελό SUV drag racer και προσπαθείτε να ανεβείτε σε έναν αμμόλοφο με πολύ μεγάλο ύψος (σχεδόν όσο ένας ουρανοξύστης) όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Advertisement

Το Liwa Hill Climb είναι μια ετήσια εκδήλωση που φιλοξενείται στον αμμόλοφο Moreeb, έναν τεράστιος σωρός άμμου που έχει ύψος 300 μέτρα και πλάτος 1600 μέτρα. Οι οδηγοί ξεκινούν από τους πρόποδες στο κάτω μέρος και εκτοξεύονται, προς  την κορυφή τόσο δυνατά που είναι σίγουρο ότι θα νιώσετε τους κινητήρες και τα κιβώτια ταχυτήτων να υποφέρουν.

Advertisement

Αυτοί οι κινητήρες είναι ενισχυμένοι εξακύλινδροι και οκτακύλινδροι που αποδίδουν την ισχύ που θα έκανε μια Bugatti Chiron να… κλάψει. Δεδομένου ότι η επιφάνεια, που κινούνται τα αγωνιστικά SUV  δεν είναι ακριβώς αυτό που θα λέγαμε σταθερή ή προβλέψιμη, οι οδηγοί συχνά είναι δύσκολο να κρατήσουν τα οχήματά τους στην ευθεία. Ο νικητής κάθε κατηγορίας βραβεύεται με ένα ολοκαίνουργιο Nissan Patrol.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι δέκα πιο θεαματικές εγκαταλείψεις στο WRC το 2021 (+video)
Το NewsAuto στο Bonneville Salt Flats (video)
Αυτό είναι το υβριδικό Hyundai i20 Rally1 του WRC

Advertisement