Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αυτό θα είναι το Ράλι Ντακάρ του 2021 (video)

Ελλάδα 9:52
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό θα είναι το Ράλι Ντακάρ του 2021 (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Αυτό θα είναι το Ράλι Ντακάρ του 2021 (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Μπορεί να μπήκαμε μόλις στο καλοκαίρι, όμως η ASO ανέβασε για τα καλά το θερμόμετρο ανακοινώνοντας τα πλάνα της για το Ράλι Ντακάρ του 2021!

Advertisement
Advertisement

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η θρυλική δοκιμασία θα διεξαχθεί ση Σαουδική Αραβία – στο τρίτο κεφάλαιο μετά την Αφρική και τη δεκαετή διεξαγωγή του στη Νότια Αμερικής.

Η χώρα του Κόλπου εξασφάλισε πέρυσι την πενταετή παρουσία του αγώνα στο συγκεκριμένο κομμάτι του πλανήτη αλλά το αρχικό πλάνο ήθελε από φέτος η αγωνιστική διαδρομή να απλώνεται και σε άλλες χώρες.

Η Αίγυπτος και η Ιορδανία αναμενόταν να «μπουν στο παιχνίδι» το 2021, ωστόσο οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, οδήγησαν τους διοργανωτές στην ασφαλή επιλογή να περιορίσουν το Ράλι Ντακάρ ξανά εντός των συνόρων της Σαουδικής Αραβίας.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής του αγώνα, David Castera, οι ειδικές διαδρομές θα είναι σε 99% διαφορετικά εδάφη από πέρυσι! Μόνο 50-80 χιλιόμετρα αναμένεται να είναι ίδια με τον αγώνα του 2020. Η τελική διαδρομή θα ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο όμως γνωστοποιήθηκε ήδη πως θα περνάει από νέες περιοχές, όπως η Al-Jawf στο Βορρά,το Qassim στην καρδιά της χώρας και τα Asser και Al-Baha στα νοτιοδυτικά.

Το Ράλι Ντακάρ 2021 θα είναι το 43οδς κατά σειρά, θα αρχίσει στις 3 Ιανουαρίου στη Τζέντα και θα τερματίσει εκεί στις 15 του μήνα. Θα περιλαμβάνει 11 ειδικές διαδρομές που θα μοιράζονται σε δύο loop και μία μαραθώνια διαδρομή ενώ η ημέρα ξεκούρασης θα είναι στις 9 Ιανουαρίου.

Advertisement

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί…

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
O Ecclestone ψάχνει αγοραστή για τη Williams

H Κίνα θέλει να φιλοξενήσει δύο Grand Prix φέτος!

Μία virtual βόλτα στην πίστα του Βιετνάμ (video)

Advertisement