Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Χάος στο Ράλι Ντακάρ

Ελλάδα 8:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χάος στο Ράλι Ντακάρ

ΑΓΩΝΕΣ

Χάος στο Ράλι Ντακάρ

ΑΓΩΝΕΣ

Χθες βράδυ σας λέγαμε πως η βροχή προκάλεσε προβλήματα στη διεξαγωγή της όγδοης ειδικής διαδρομής αλλά τελικά τα πράγματα χειροτέρεψαν ακόμα περισσότερο στη πορεία! Παρότι αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες και Quad είχαν να καλύψουν τη μισή εκ της προγραμματισμένης απόστασης (η ειδική για τα φορτηγά ακυρώθηκε εξ αρχής), ένα υπερχειλισμένο ποτάμι στο 86ο χιλιόμετρο, τα έκανε όλα μούσκεμα!

Advertisement
Advertisement

«Υπήρχαν τρία μέτρα νερό, δεν υπήρχε κανένας τρόπος να περάσω από εκεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νάσελ Αλ-Ατίγια. Πράγματι, η πλειοψηφία των οχημάτων ακινητοποιήθηκε λόγω αυτού του απρόβλεπτου φυσικού εμποδίου και μόνο πέντε αυτοκίνητα κατάφεραν να φτάσουν στον τερματισμό του Σεν Μιγκέλ ντε Τουκουμάν.

Πρώτο εξ αυτών ήταν το SMG Buggy του Γκιρλέν Σισερί, πίσω του το X-raid Mini του Ορλάντο Τερανόβα και το Hummer του Ρόμπι Γκόρντον. Τελευταίο όχημα που έφτασε στον τερματισμό ήταν το X-raid Mini του πρωτοπόρου της γενικής κατάταξης, Στεφάν Πετερανσέλ και τελικά οι διοργανωτές αποφάσισαν να δώσουν τον ίδιο χρόνο με εκείνον του Γάλλου, σε όλα τα υπόλοιπα αυτοκίνητα που δεν πέρασαν το ποτάμι.

Έτσι η διαφορά στη κορυφή ανάμεσα σε Πετερανσέλ και Αλ-Ατίγια παρέμεινε σταθερή, στα 3 λεπτά και 14 δευτερόλεπτα. Η μοναδική αξιοσημείωτη διαφορά είναι πως σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο, ο Σισερί μείωσε αισθητά τη διαφορά του από τον τέταρτο γενικής, Λεονίντ Νοβίτσκι, που πλέον είναι κάτω από τα πέντε λεπτά.

Advertisement
Advertisement

Πάντως ο Αλ-Ατίγια θα πρέπει να θεωρείται ο άτυχος της ημέρας καθώς στο ξεκίνημα της ειδικής, ο Πετερανσέλ είχε πάρει λάθος δρόμο και είχε χάσει περίπου δώδεκα λεπτά. Αν λοιπόν ο οδηγός από το Κατάρ δεν «πατούσε φρένο» για το ποτάμι, λογικά θα είχε περάσει στη κορυφή.
[nggallery id=1479]
Αναλυτικά η κατάταξη μετά και την όγδοη ημέρα δράσης στη Λατινική Αμερική:
1.  Στεφάν Πετερασνέλ  X-raid Mini        18h31m04s
2.  Νάσερ Αλ-Ατίγια     Red Bull Buggy       + 3m14s
3.  Ζινιέλ ντε Βιγιέ    Imperial Toyota     + 44m03s
4.  Λεονίντ Νοβίτσκι      X-raid Mini         + 48m54s
5.  Γκιρλέν Σισερί    SMG Buggy         + 1h04m50s
6.  Ρονάν Σαμπό          SMG Buggy         + 1h34m51s
7.  Νάνι Ρόμα             X-raid Mini       + 1h38m27s
8.  Ορλάντο Τερανόβα     X-raid BMW        + 1h58m25s
9.  Μπερνάρ Εραντονέα   SMG Buggy         + 2h02m18s
10.  Κάρλος Σόουζα          Great Wall        + 2h07m29s

Στις μοτοσυκλέτες πρώτευσε ο Ισπανός Χοάν Μπαρέντα με Husqvarna 450 RR αλλά στη γενική κατάταξη είναι ο έκτος στη συγκεκριμένη διαδρομή αναβάτης που εξακολουθεί να προηγείται – ο Γάλλος Νταβίντ Καστό με Yamaha 450 YZF.

Στα Quad, η καλύτερη επίδοση ανήκε στον Νοτιοαφρικανό Σαρέλ Φαν Μπιγιόν με 690 SM Memotours E-ATV. Ο Αργεντινός Μάρκος Πατρονέλι, συνεχίζει τη… διαχείριση, με τον δεύτερο καλύτερο τρόπο διατήρησε το προβάδισμα του.

Advertisement

Η Κυριακή είναι μέρα ξεκούρασης για πληρώματα και αναβάτες, με τη δράση να ξεκινά πάλι το πρωί της Δευτέρας με την αγωνιστική διαδρομή να οδηγεί στη Κόρδοβα αλλά μετά από εξαντλητική προσπάθεια αφού η ένατη ειδική είναι της τάξης των 593 χιλιομέτρων για αυτοκίνητα/μοτοσυκλέτες και 293 για τα φορτηγά.

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement