Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Τα ελαστικά έδωσαν τη νίκη στον Στόνερ

Ελλάδα 2:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα ελαστικά έδωσαν τη νίκη στον Στόνερ

ΑΓΩΝΕΣ

Τα ελαστικά έδωσαν τη νίκη στον Στόνερ

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Κέισι Στόνερ ακολούθησε διαφορετική στρατηγική στο MotoGP της Λαγκούνα Σέκα κι αυτή του χάρισε τη νίκη! Ο Αυστραλός αναβάτης χρησιμοποίησε τη αρχικά τη πιο μαλακή και στη συνέχεια τη πιο σκληρή γόμα σλικ ελαστικών πίσω – διαφοροποιώντας τη τακτική του από αυτή των κύριων αντιπάλων του. Έτσι, ο αναβάτης της εργοστασιακής ομάδας της Honda, είχε στα τελικά στάδια του αγώνα την απαιτούμενη πρόσφυση ώστε να επιτεθεί στην εργοστασιακή Yamaha του Χόρχε Λορένθο τον οποίο και ακολουθούσε σε όλο τον αγώνα. Στον 22ο γύρο, ο Στόνερ έκανε τη κίνηση του στη πρώτη στροφή της πίστας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και αυτή ήταν επιτυχημένη, χαρίζοντας του τη τέταρτη φετινή καρό σημαία.

Advertisement
Advertisement

Ακολούθησαν ο Πεδρόσα και η δεύτερη εργοστασιακή Honda με τον Ντάνι Πεντρόσα. Στις θέσεις εκτός βάθρου οι δύο Yamaha Tech 3 με τους Αντρέα Ντοβιτσιόζο και Καλ Κράτσλοου, ο Νίκι Χέιντεν με τη Ducati και ο Στέφαν Μπραντλ της LCR Honda. Στους βαθμούς βρέθηκαν ακόμα οι Αλβάρο Μπαουτίστα (Honda Gresini), o Αλέιξ Εσπαργκάρο με την Power Electronics Aspar που ήταν και πρώτος μεταξύ τον μοτοσυκλετών CRT και ο Κάρελ Έιμπραχαμ της Cardion AB Motoracing.

Μετά από δέκα αγώνες, η σταθερή παρουσία του Λορένθο στο βάθρο του έχει χαρίσει τη πρωτιά στη βαθμολογία, με 205 πόντους. Πίσω του οι δύο εργοστασιακές Honda, ο Πεντρόσα με 182 και ο Στόνερ με 173. Επόμενος αγώνας, πάλι επί αμερικανικού εδάφους, στη φημισμένη πίστα της Ινδιανάπολης στις 19 Αυγούστου.