Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ταχύτερος ο Μπάτον πριν τη βροχή

Ελλάδα 7:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ταχύτερος ο Μπάτον πριν τη βροχή

ΑΓΩΝΕΣ

Ταχύτερος ο Μπάτον πριν τη βροχή

ΑΓΩΝΕΣ

Μόλις 15 λεπτά μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών στο Μονακό, τα σύννεφα έφεραν βροχή και ουσιαστικά χάλασαν τα σχέδια των ομάδων. Το άσχημο ήταν ότι η ποσότητα νερού στους δρόμους του πριγκιπάτου δεν ήταν αρκετή για να βάλουν οι μηχανικοί τα ενδιάμεσα ελαστικά. Ως αποτέλεσμα, οι πιλότοι έκαναν λίγους γύρους και οι ομάδες συνέλεξαν ελάχιστα δεδομένα ενόψει της συνέχειας.

Advertisement
Advertisement

Στο πρώτο λοιπόν διάστημα της περιόδου, ο Τζένσον Μπάτον πρόλαβε με τα πολύ μαλακά ελαστικά να σημειώσει με τη McLaren χρόνο 1.15.746, τον ταχύτερο όλης της διαδικασίας. «Δεν καταφέραμε να κάνουμε σήμερα αρκετούς γύρους, οπότε ας ελπίσουμε ότι το Σάββατο τα πράγματα θα είναι καλύτερα», δήλωσε ο Βρετανός πιλότος.

Όπως συνέβη το πρωί, έτσι και το απόγευμα δεύτερος ήταν ο Ρομέν Γκροζάν της Lotus με 1.16.138. Ακολούθησαν οι δύο πιλότοι της Ferrari, με τον Φελίπε Μάσα (1.16.602) μπροστα από τον Φερνάντο Αλόνσο (1.16.661). Στις πρώτες δέκα θέσεις βρέθηκαν επίσης οι Παστόρ Μαλντονάντο (Williams), Νίκο Ρόζμπεργκ (Mercedes), Μαρκ Γουέμπερ (Red Bull Racing), Καμούι Κομπαγιάσι (Sauber), Μίκαελ Σουμάχερ (Mercedes) και Σεμπάστιαν Φέτελ (Red Bull Racing).

Όσοι επιχείρησαν να βγουν στην πίστα με τα ενδιάμεσα είτε έκαναν μη ανταγωνιστικούς χρόνους είτε είχαν εξόδους, κυρίως στη Μιραμπό. Η τρίτη ελεύθερη περίοδος δοκιμών θα διεξαχθεί στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος) και θα ακολουθήσουν στις 3 μ.μ. οι κατατακτήριες δοκιμές.

Advertisement
Advertisement