Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Σοβαρό ατύχημα για Hirvonen

Ελλάδα 4:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σοβαρό ατύχημα για Hirvonen

ΑΓΩΝΕΣ

Σοβαρό ατύχημα για Hirvonen

ΑΓΩΝΕΣ

Τυχερός στην ατυχία του ήταν ο οδηγός της Citroen στο WRC, Μίκο Χίρβονεν. Ο Φινλανδός πραγματοποιούσε δοκιμές με το DS3 WRC ενόψει του Ράλι Μόντε Κάρλο που ξεκινά τη Τετάρτη και σηματοδοτεί την έναρξη του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος Ράλι. Ωστόσο, λίγο πριν το φινάλε του τριήμερου τεστ, ο 32χρονος, είχε μία δύσκολη στιγμή όταν έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του. Παρότι το DS3 καταστράφηκε, ευτυχώς το πλήρωμα ήταν ανέπαφο.

Advertisement
Advertisement

«Το ατύχημα συνέβη σε μία πολύ γρήγορη στροφή, νομίζω πέμπτης σχέσης. Έτρεχα με περίπου 100 χιλιόμετρα την ώρα, με σλικ ελαστικά και έχασα ελάχιστα το σημείο σωστής τοποθέτησης. Αυτό ήταν αρκετό, έχασα τον έλεγχο και δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Νομίζω το αυτοκίνητο αναποδογύρισε τρεις φορές αλλά ήμασταν τυχεροί γιατί παρέμεινε στο δρόμο και δεν πέσαμε στη πλαγιά. Μπορεί να μην ήταν ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσω τη σεζόν αλλά τουλάχιστον το ατύχημα ήρθε την τελευταία ημέρα δοκιμών. Δεν χάσαμε λοιπόν όλο το τεστ αλλά μόνο αυτή την ημέρα», είπε ο Χίρβονεν.

Με τον Σεμπαστιέν Λεμπ να συμμετέχει φέτος μόλις σε τέσσερα ράλι, ο Φινλανδός ηγείται φέτος της προσπάθειας της γαλλικής εταιρείας και στοχεύει στη κατάκτηση του πρώτου του παγκόσμιου τίτλου.
[nggallery id=1471]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)