Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ9: Αγκαλιά με τη νίκη ο Al-Attiyah

Ελλάδα 17:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ9: Αγκαλιά με τη νίκη ο Al-Attiyah

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019, ΕΔ9: Αγκαλιά με τη νίκη ο Al-Attiyah

ΑΓΩΝΕΣ

Ένα βήμα από την τρίτη του νίκη στο θρυλικό Ράλι Ντακάρ βρίσκεται ο Nasser Al-Attiyah (Toyota Gazoo Racing SA), χάρη στην τρίτη του επιτυχία φέτος, η οποία του χάρισε προβάδισμα 51 λεπτών από τον πλησιέστερο αντίπαλο!

Advertisement
Advertisement

Έτσι ο οδηγός από το Κατάρ έχει μπροστά του μόλις 112 χιλιόμετρα ειδικής διαδρομής καθοδόν για τη Λίμα, για να κατακτήσει τη νίκη στη δοκιμασία του Περού! Δεύτερος στην ένατη ειδική και δεύτερος γενικής είναι ο Nani Roma (X-Raid Team), που δεν απειλεί αλλά δεν απειλείται κιόλας.

Στις θέσεις βάθρου βρίσκεται ακόμα ο Sebastien Loeb (PH Sport), παρότι έχασε πολύ χρόνο προς το τέλος της ειδικής, με τον πρωταθλητή FIA Cross-Country Jakub Przygonski (Orlen X-Raid Team) και τον Cyril Despres (X-Raid Mini JCW Team) να συμπληρώνουν το Top5, παρότι ο Γάλλος έκανε… κωλοτούμπες με το Mini Buggy του 20 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.

Ο μεγάλος άτυχος της ημέρας ήταν ο Stephane Peterhansel (X-Raid Mini JCW Team) που είχε ατύχημα που τον ανάγκασε στην πρώτη του εγκατάλειψη εδώ και μία δεκαετία! Ο 13 φορές νικητής στο Ντακάρ, έχασε τον έλεγχο του Mini του 26 χιλιόμετρα μετά την εκκίνηση.

Advertisement
Advertisement

Στην άσχημη προσγείωση περνώντας από έναν αμμόλοφο, τραυματίστηκε και ο συνοδηγός του, David Castera. Οι φόβοι για τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη τον έφεραν άμεσα στο νοσοκομείο της Λίμα όπου ευτυχώς διαπιστώθηκε πως είχε αποφύγει τα χειρότερα.

Στα φορτηγά η KAMAZ επικράτησε ξανά, με τον Eduard Nikolaev ταχύτερο και μάλιστα, να «προσπερνάει» στη γενική κατάταξη τον teammate του Dmitry Sotnikov. Η μεταξύ τους διαφορά στο ξεκίνημα της ΕΔ9

Στα SxS, ταχύτερος ήταν ο Reinaldo Varela (Monster Energy Can-Am) αλλά η νίκη όλα δείχνουν πως θα πάει στον Chaleco Lοpez (South Racing Can-Am).

Advertisement

Στις μοτοσυκλέτες, η συγκλονιστική μάχη καλά κρατεί. Ο Michael Metge (Sherco TVS Rally Factory) σημείωσε τον καλύτερο χρόνο αλλά οι τρεις πρώτοι της γενικής, ο Αυστραλός Toby Price και ο Αυστριακός Matthias Walkner της Red Bull KTM αλλά και ο Pablo Quintavilla (Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing) πέρασαν μαζί τη γραμμή του τερματισμού!

Advertisement

Έτσι όλα θα κριθούν στην τελευταία ειδική, με το. Quintavilla 1’02’’ πίσω από τον Price και τον,Walkner στα 6’35’’!

Τέλος στα quad, ο Αργεντινός Nicolás Cavigliasso (Drag’On Rally Team) κέρδισε ξανά – ήταν η όγδοη πρωτιά του σε εννέα ειδικές. Πλέον είναι 109 λεπτά μπροστά από τον συμπατριώτη του Jeremías González Ferioli (Ferioli Ferioli Racing Team) στη γενική κατάταξη.

Η τελευταία ειδική του Ράλι Ντακάρ 2019, περιλαμβάνει 247 χιλιόμετρα απλής διαδρομής και έπειτα 112 αγωνιστικά χιλιόμετρα, με εκκίνηση στο Πίσκο και τερματισμό στη Λίμα.

Advertisement