Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Πήρε ανάσα ο Peterhansel (video)

Ελλάδα 0:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ: Πήρε ανάσα ο Peterhansel (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Πήρε ανάσα ο Peterhansel (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Στεφάν Πετερανσέλ διεύρυνε το προβάδισμα του κατά τη διάρκεια της πέμπτης ημέρας δράσης στη Νότια Αμερική. Πληρώματα και αναβάτες ξεκίνησαν από την Αρεκίπα του Περού πέρασαν τα… θεωρητικά σύνορα και τερμάτισαν στην Αρίκα της Χιλής! Τους δυο καλύτερους χρόνους της ημέρας σημείωσαν τα X-raid Mini, με πρώτο τον Ισπανό Νάνι Ρόμα και δεύτερο τον Πετερανσέλ. Όμως ήταν ο Γάλλος ο μεγάλος κερδισμένος της ημέρας καθώς όχι μόνο διατήρησε τα ηνία στη γενική κατάταξη αλλά κατάφερε να διπλασιάσει και το προβάδισμα του, που πλέον είναι στα σχεδόν δέκα λεπτά!

Advertisement
Advertisement

Στο κατόπι του παραμένει ο Νάσερ Αλ-Ατίγια με το Red Bull Buggy, που όμως έχασε περίπου έξι λεπτά. Αν και είχε ξεκινήσει πολύ δυναμικά την ημέρα, ο οδηγός από το Κατάρ έχασε κάποια στιγμή τον προσανατολισμό του, με το αποτέλεσμα που προαναφέραμε.

Ακολουθεί ο Ζινιέλ Ντε Βιγιέ της Imperial Toyota που παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τα φρένα σημείωσε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο της ημέρας, μπροστά από τον Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός προσπάθησε να ανακάμψει αλλά παραμένει τρεις ώρες πίσω και εκτός εικοσάδας.

Άλλο τόσο πιο πίσω είναι ο Αμερικανός Ρόμπι Γκόρντον που μετά το καταστροφικό του ξεκίνημα στο φετινό Ντακάρ, κατάφερε να φέρει το Hummer του στη τρίτη θέση των χρόνων της ημέρας.
[nggallery id=1443]
Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης μετά την ΕΔ5:
1.  Στεφάν Πετερανσέλ  X-raid Mini       10h55m32s
2.  Νάσερ Αλ Ατίγια     Red Bull Buggy      + 9m54s
3.  Ζινιέ ντε Βιγιέ         Imperial Toyota    + 33m50s
4.  Λεονίντ Νοβίτσκι      X-raid Mini        + 37m35s
5.  Νάνι Ρόμα               X-raid Mini        + 37m43s
6.  Γκερλέρ Σισερί    SMG Buggy          + 56m34s
7.  Ρονάν Σαμπό          SMG Buggy        + 1h10m35s
8.  Μπερνάν Εραντονέα    SMG Buggy        + 1h18m17s
9.  Μπόρις Γκαντάσιν         G-Force Nissan   + 1h31m46s
10.  Πασκάλ Τομάς       MD Buggy           + 1h32m46s

Advertisement
Advertisement

Στις μοτοσυκλέτες εξακολουθεί να προηγείται ο Γάλλος Ολιβιέ Παέν με Yamaha ενώ ακολουθούν δύο συμπατριώτες του, ο ταχύτερος στην ΕΔ5 Νταβίντ Καστό επίσημης με Yamaha και ο Σιρίλ Ντεσπρέ με KTM. Στα Quad προηγείται και με διαφορά. ο Αργεντίνος Μάρκος Πατρονέλι με Yamaha Raptor 700

Η έκτη ημέρα του φετινού Ράλι Ντακάρ, περιλαμβάνει 454 αγωνιστικά χιλιόμετρα (και 331 απλής διαδρομής), με αφετηρία την Αρίκα και τερματισμό το Καλάμα. Θα μπουν ξανά στην έρημο Ατακάμα, με τα δύο τρίτα της απόστασης να περιλαμβάνουν άμμο και αμμόλοφους.

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)