Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Η περιπέτεια άρχισε (video)!

Ελλάδα 21:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ράλι Ντακάρ: Η περιπέτεια άρχισε (video)!

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ: Η περιπέτεια άρχισε (video)!

ΑΓΩΝΕΣ

Κάθε αγώνας κρύβει προκλήσεις αλλά τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την απόλυτη δοκιμασία: το Ράλι Ντακάρ. Κάθε χρονιά αρχίζει με τολμηρούς αναβάτες και πληρώματα να δίνουν προσωπικές μάχες σε αφιλόξενα εδάφη. Να σκαρφαλώνουν σε υψόμετρο μερικών χιλιάδων μέτρων στις οροσειρές των Άνδεων (εδώ και πέντε χρόνια ο αγώνας έχει μεταφερθεί από την Αφρική, στο Νότια Αμερική).

Advertisement
Advertisement

Να πατάνε γκάζι όταν «μένουν» από δυνάμεις, ακόμα και σε μέρη ξεχασμένα από το Θεό, όπως η εφιαλτική έρημος Ατακάμα. Να συνεχίζουν κόντρα στη λογική, ρισκάροντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Αυτό είναι το Ράλι Ντακάρ και όλοι οι συμμετέχοντες, είναι πολύ απλά… ήρωες. Σε μία υπέρτατη δοκιμασία όπου και μόνο ο τερματισμός αποτελεί θρίαμβο.

Ο φετινός αγώνας διαδραματίζεται ξανά στα εδάφη του Περού, της Χιλής και της Αργεντινής, με συνολικά 8.432 χιλιόμετρα πρόκληση, τα 4.146 αγωνιστικά. Η εκκίνηση δόθηκε στη Λίμα και ο τερματισμός είναι φέτος στο Σαντιάγκο, στις 20 Ιανουαρίου.

Θα μεσολαβήσουν 14 ειδικές διαδρομές και μία ημέρα ξεκούρασης, με τη πιο δύσκολη ημέρα του αγώνα να είναι η ένατη, όπου οι αγωνιζόμενοι καλούνται να μονομαχήσουν επί 852 χιλιόμετρα! Η «Οδύσσεια» λοιπόν των 161 πληρωμάτων αυτοκινήτων, 75 φορτηγών, 196 αναβατών μοτοσυκλετών και 40 αναβατών Quad, άρχισε…
[nggallery id=1406]
Η δράση ξεκίνησε με μία μικρή ειδική διαδρομή που όμως βρισκόταν 200 και πλέον χιλιόμετρα μακριά από τη Λίμα, πρωτεύουσα του Περού, όπου τη προηγούμενη ημέρα είχε γίνει η τελετή της εκκίνησης. Ταχύτερος σε αυτή ήταν ο νικητής του 2010, Κάρλος Σάινθ, με το Red Bull Buggy!

Advertisement
Advertisement

Όμως τη πρώτη… πραγματική ημέρα δράση, ήταν ένας άλλος θρύλος του συγκεκριμένου αγώνα, που πήρε τα ηνία. Ο λόγος για τον 10 (!) φορές νικητή του Ράλι Ντακάρ, Στεφάν Πετερανσέλ με το X-Raid Mini που έχει προβάδισμα δυόμιση λεπτών έναντι του Ζινιέλ ντε Βιγιέ (Imperial Toyota). Την ίδια ώρα, πολλά από τα ισχυρά ονόματα αντιμετώπισαν προβλήματα, με τον Σάινθ να χάνει το προσανατολισμό του, τον Γκιρλέν Σισερί να έχει κλαταρισμένο ελαστικό στο SMG Buggy του και τον Ρόμπι Γκόρντον (Hummer) να βρίσκεται ήδη 49 λεπτά πίσω από τη κορυφή!

Μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto, για καθημερινή ενημέρωση για τη πορεία της περιπέτειας στη Νότια Αμερική.
[nggallery id=1407]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)
Φωτογραφίες: redbullcontentpool