ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Μόντε Κάρλο: Απτόητος ο Loeb (video)

Ελλάδα 22:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Μόντε Κάρλο: Απτόητος ο Loeb (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Μόντε Κάρλο: Απτόητος ο Loeb (video)

ΑΓΩΝΕΣ

Σημαντικό προβάδισμα διατήρησε ο Σεμπαστιέν Λεμπ μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου σκέλους του Ράλι Μόντε Κάρλο, εναρκτήριου αγώνα της σεζόν για το 2013. Με το χιόνι να κάνει ξανά την εμφάνιση του και το θερμόμετρο να κατρακυλά αρκετά κάτω από το μηδέν, ο Αλσατός κέρδισε δύο από τις έξι ειδικές διαδρομές και κρατά σε απόσταση ασφαλείας τον Οζιέ, την ώρα που πίσω τους διεξάγεται μεγάλη μάχη για το χαμηλότερο σκαλί του βάθρου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Advertisement
Advertisement

Όπως και στο πρώτο σκέλος, ο Οζιέ έδωσε πολλούς λόγους στη Volkswagen για χαμόγελα, σημειώνοντας ξανά τον ταχύτερο χρόνο με το Polo R WRC. Έτσι μείωσε προσωρινά τη διαφορά του από τον Λεμπ που ήταν τρίτος, με το Fiesta WRC του Νοβίκοφ να μπαίνει σφήνα ανάμεσα τους.

Όμως ο Ρώσος ήταν η πρωινή αποκάλυψη αφού κέρδισε τις δύο επόμενες ΕΔ, κερδίζοντας παράλληλα έδαφος στη μάχη για μία θέση στο βάθρο αφού πλησίασε τον Σόρντο και προσπέρασε τους Χίρβονεν-Λάτβαλα. Ο Γιούχο Χάνινεν παραλίγο να βρεθεί εκτός δρόμου στην ΕΔ6 ενώ ο Μαντς Όστμπεργκ έλαβε ποινή γιατί έφτασε με καθυστέρηση στο σέρβις, λόγω νέων προβλημάτων με τα ηλεκτρικά του Fiesta WRC.

Στο απογευματινό πέρασμα από τις ειδικές, ο Λεμπ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι δεν καθάριζε το δρόμο από το χιόνι και με δύο πρωτιές, στην όγδοη και τη δέκατη ΕΔ, έκλεισε την ημέρα με το υγιές προβάδισμα των 95 δευτερολέπτων. Όμως μη ξεχνάμε την ιδιαιτερότητα της περίπτωσης του Αλσατού, διότι δεν πρόκειται για διεκδικητή του τίτλου. Θα τρέξει μόνο σε τέσσερα ράλι και αυτό είναι κάτι που ο Οζιέ έχει καλά στο μυαλό του. Δεν παρασύρεται λοιπόν και ξέρει πως αν είναι ο πρώτος… μετά τον Λεμπ, θα είναι σαν να έχει κερδίσει τον αγώνα.
[nggallery id=1534]
Μέχρι στιγμής καταφέρνει το στόχο του αφού έχει προβάδισμα άνω του ενός λεπτού από τον τρίτο Ντάνι Σόρντο. Ο Ισπανός με το DS3 WRC μπορεί να μην έχει κερδίσει κάποια ειδική αλλά με σταθερό ρυθμό και χωρίς λάθη, έχει προβάδισμα στην υπόθεση βάθρο.

Advertisement
Advertisement

Με τα σημερινά πυροτεχνήματα, ο Νοβίκοφ τον ακολουθεί κατά πόδας, με τη μεταξύ τους διαφορά στο τέλος της ημέρας να είναι στα 15 δευτερόλεπτα. Πολύ κοντά τους και ο Μίκο Χίρβονεν που ακόμα δεν νιώθει αυτοπεποίθηση πίσω από το τιμόνι του DS3 WRC, παρά τις αλλαγές που έκανε στο στήσιμο του το μεσημέρι.

Για πρώτη φορά στη καριέρα του ο Γιούχο Χάνινεν κέρδισε ειδική του παγκοσμίου αλλά η πολυετής απουσία του από το θεσμό, φαίνεται πως τον έχει επηρεάσει. Παρότι ταχύτερος όλων στην ΕΔ9, έχασε πολύ χρόνο, μαζί και την έκτη θέση στην ΕΔ10.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα της γενικής κατάταξης:
1.  Σεμπαστιέν Λεμπ        Citroen             2h29m49.4s
2.  Σεμπαστιέν Οζιέ       VW                   + 1m17.9s
3.  Ντάνι Σόρντο            Citroen              + 2m18.0s
4.  Ευγένι Νοβίκοφ        Qatar M-Sport Ford   + 2m25.6s
5.  Μίκο Χίρβονεν        Citroen              + 2m29.7s
6.  Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα    VW                   + 2m54.8s
7.  Γιούχο Χάνινεν   Qatar M-Sport Ford   + 3m20.5s
8.  Μπριάν Μπουφιέ        PH Citroen           + 4m17.0s
9.  Μαντς Όστμπεργκ          Qatar M-Sport Ford   + 4m35.4s
10.  Μάρτιν Πρόκοπ         Czech Ford           + 10m04.2s

Advertisement

Κερδισμένες ειδικές: Λεμπ 5, Οζιέ 2, Νοβίκοφ 2, Χάνινεν 1
Πρωτοπορία: Οζιέ ΕΔ1, Λεμπ ΕΔ2-10
[nggallery id=1535]
Το τρίτο σκέλος του Ράλι Μόντε Κάρλο περιλαμβάνει μόνο τρεις ειδικές διαδρομές, όντας το μικρότερο σε μήκος του αγώνα. Συνολικά τα πληρώματα θα καλύψουν 92 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement