Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ακρόπολις: Ανασκόπηση 1ης μέρας

Ελλάδα 21:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Ακρόπολις: Ανασκόπηση 1ης μέρας

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ακρόπολις: Ανασκόπηση 1ης μέρας

ΑΓΩΝΕΣ

Το πιο σκληρό του πρόσωπο έδειξε ο αγώνας από την πρώτη κιόλας ειδική διαδρομή. Πληρώματα και αυτοκίνητα πέρασαν μία πραγματική δοκιμασία στα 47 km της ειδικής Κινέτα-Πίσσια, θέτοντας άλλους εκτός αγώνα και άλλους μακριά από την κορυφή.

Advertisement
Advertisement

Σημαντικότερη «θυσία» αυτή του Σεμπαστιάν Οζιέ. Ο Γάλλος οδηγός της Volkswagen και επικεφαλής της βαθμολογίας, πρόλαβε να διανύσει μόλις 22 km. Σε εκείνο το σημείο το Polo R WRC σταμάτησε από πρόβλημα στην πίεση καυσίμου. Ο Οζιέ εγκατέλειψε αλλά θα συνεχίσει το Σάββατο υπό καθεστώς Rally 2 και διαφορά 10 λεπτών από τον πρώτο. Σχεδόν 6 λεπτά έχασε ο Μίκο Χίρβονεν εξαιτίας προβλήματος στο σύστημα διεύθυνσης του Citroen DS3.

Στη γενική κατάταξη μετά τις δύο πρώτες ειδικές διαδρομές προηγείται ο Ρώσος Ευγένι Νόβικοφ με Ford Fiesta RS, έχοντας διαφορά 30,3 sec από τον Ντάνι Σόρντο (Citroen DS3) και 39,1 sec από τον Λάτβαλα (Polo R). «Ήταν αρκετά καλή μέρα. Οι ειδικές ήταν ωραίες, όλα ήταν καλά. Έκανα κάποια μικρά λάθη. Αύριο θα προσπαθήσω να διατηρήσω την ίδια ταχύτητα και ρυθμό. Θα είμαι συγκεντρωμένος στις ειδικές και στο ράλι», ανέφερε στο σέρβις παρκ ο Νόβικοφ.

Στη λίστα των εγκαταλείψεων της πρώτης ημέρας περιλαμβάνεται και το όνομα του Λάμπρου Αθανασούλα, έπειτα από σπασμένο ψαλίδι ανάρτησης στο Mitsubishi Lancer EVO X. Πρώτος από όλους τους Έλληνες είναι ο Γιώργος Κλουβάτος με Lancer EVO IX, στην 32η θέση της γενικής κατάταξης.

Advertisement
Advertisement

Το πρόγραμμα του Σαββάτου περιλαμβάνει τέσσερις ειδικές διαδρομές το πρωί, οι οποίες επαναλαμβάνονται το απόγευμα.

3η Κλένια-Μυκήνες        8:23

4η Γυμνό                            9:38

Advertisement

5η Κεφαλάρι                     10:33

6η Ζήρεια                          11:59

Advertisement

7η Κλένια-Μυκήνες        15:10

8η Γυμνό                           16:25

9η Κεφαλάρι                    17:20

Advertisement

10η Ζήρεια                       18:46[nggallery id=2663]