Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ποιος απειλεί τον Loeb στο Pikes Peak;

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιος απειλεί τον Loeb στο Pikes Peak;

ΑΓΩΝΕΣ

Ποιος απειλεί τον Loeb στο Pikes Peak;

ΑΓΩΝΕΣ

Αρκετοί θεωρούν ότι ο Σεμπαστιάν Λεμπ θα κάνει «περίπατο» φέτος στη θρυλική ανάβαση του Pikes Peak, ανάμεσά τους όμως δεν βρίσκεται ο Νομπουχίρο «Monster» Τατζίμα. Ο 63χρονος Ιάπωνας έχει συνδυάσει το όνομά του με την ανάβαση στα βουνά του Κολοράντο, όντας το 2011 ο πρώτος οδηγός που έσπασε το ρεκόρ των 10 λεπτών.

Advertisement
Advertisement

Τότε τα κατάφερε στο τιμόνι ενός Suzuki SX4 Hill Climb Special, τροποποιημένου από την Monster Sport, της οποίας είναι ο ιδιοκτήτης. Χάνοντας την κορυφαία επίδοση πέρυσι από τον Νεοζηλανδό Ρις Μίλεν με το Hyundai Genesis Coupe (σε ασφάλτινη πάντως διαδρομή για πρώτη φορά), δείχνει αποφασισμένος να επιστρέψει φέτος στην κορυφή.

Το «όπλο» του είναι το Super 86, ένα Toyota GT86 εξελιγμένο για την περίσταση και πάλι από την Monster Sport. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρει σύστημα τετρακίνησης και 3λιτρο V6 κινητήρα με διπλό turbo, ισχύος κοντά στα 670 PS. Υπολείπεται αρκετά των 875 PS του Peugeot 208 T16 του Σεμπαστιάν Λεμπ, όμως η εμπειρία του Τατζίμα στη διαδρομή των 19,9 km ίσως «καλύψει» την απόσταση. Στις 30 Ιουνίου θα γνωρίζουμε προς τα πού θα γύρει η πλάστιγγα.[nggallery id=2481]