Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Πειραματική γόμα ελαστικών από την Pirelli

Ελλάδα 0:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πειραματική γόμα ελαστικών από την Pirelli

ΑΓΩΝΕΣ

Πειραματική γόμα ελαστικών από την Pirelli

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από τρεις συνεχόμενους αγώνες σε σιρκουί δημόσιων δρόμων, η φόρμουλα  1 επιστρέφει σε μία από τις πιο παραδοσιακές μόνιμες πίστες της χρονιάς, το Σίλβερστοουν της Μεγάλης Βρετανίας. Για την Pirelli, ο αγώνας αυτός μπορεί να θεωρηθεί ένα δεύτερο «εντός έδρας» γκραν πρι, αφού ο κόμβος αγωνιστικών δραστηριοτήτων της εταιρίας βρίσκεται στο Ντίντκοτ, σε απόσταση μόλις μιας ώρας.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής, οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μία νέα σκληρή γόμα P Zero που εξελίσσεται για το μέλλον. Η Pirelli δοκίμασε αρκετές πειραματικές γόμες σε ελεύθερες δοκιμές πέρσι, αλλά είναι η πρώτη φορά που μία νέα γόμα θα δοκιμαστεί κατά τη διάρκεια ενός αγωνιστικού Σαββατοκύριακου μέσα στο 2012.

Σε κάθε ομάδα θα δοθούν δύο σετ πειραματικών σκληρών ελαστικών για τις δύο ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής επιπλέον των συνηθισμένων, και θα ακολουθήσει αλλαγή σε στάνταρ σκληρή γόμα P Zero Silver και μαλακή P Zero Yellow για το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο.

«Το Silverstone είναι μία από τις πιο θρυλικές πίστες του ημερολογίου της φόρμουλα 1, ακριβώς επειδή είναι τόσο απαιτητική για οδηγούς, μονοθέσια και ελαστικά. Γι’ αυτό και αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών ένα νέο πειραματικό σκληρό ελαστικό, που ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον. Το νέο ελαστικό έχει ελαφρώς μεγαλύτερο εύρος απόδοσης που σημαίνει ότι θα είναι ευκολότερο για τις ομάδες να φτάσουν τα ελαστικά στην κατάλληλη θερμοκρασία λειτουργίας. Αλλά με ένα τόσο ισορροπημένο πρωτάθλημα, προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε ότι καμία ομάδα δεν θα απολαμβάνει κάποιο ιδιαίτερο πλεονέκτημα. Θέλουμε να διατηρήσουμε τις επιδόσεις των ελαστικών μας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, μας προσφέρεται λοιπόν μία πολύτιμη ευκαιρία να συγκεντρώσουμε περισσότερες πληροφορίες για τα πλεονεκτήματα του νέου ελαστικού και να μάθουμε χρήσιμα δεδομένα για το μέλλον», δήλωσε σχετικά ο αγωνιστικός διευθυντής της Pirelli, Πολ Χέμπερι.

Advertisement
Advertisement

Το γκραν πρι της Μεγάλης Βρετανίας θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του Alpha, στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής 8 Ιουλίου.