Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ο Sordo επιστρέφει στη Citroen

Ελλάδα 14:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Sordo επιστρέφει στη Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

Ο Sordo επιστρέφει στη Citroen

ΑΓΩΝΕΣ

Ήταν προδιαγεγραμμένη η «επανένωση» του Ισπανού οδηγού με τη γαλλική ομάδα, από τη στιγμή που ο Λεμπ δεν θα ακολουθήσει όλο το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2013 και η MINI αποχώρησε από το WRC. Έτσι την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου επισημοποιήθηκε η συνεργασία του Ντάνι Σόρδο με τη Citroen Total WRT για την επόμενη σεζόν. Συνοδηγός του θα είναι ο Κάρλος Ντελ Μπάριο.

Advertisement
Advertisement

Ο 29χρονος Ισπανός θα αποτελέσει με το Μίκο Χίρβονεν το δίδυμο των οδηγών στην πρωταθλήτρια ομάδα του θεσμού, με την οποία συνεργάστηκε από το 2005 έως το 2010. Συνολικά έλαβε μέρος σε 80 αγώνες με τα χρώματα της Citroen, αρχίζοντας από το Junior WRC το 2005 με ένα C2. Την επόμενη χρονιά του εμπιστεύτηκαν μία Xsara WRC, με την οποία ανέβηκε στο βάθρο των νικητών τέσσερις φορές. Την τετραετία 2007-2010 οδήγησε το C4 WRC, τερματίζοντας 25 φορές στην πρώτη τριάδα.

«Είμαι προφανώς πολύ ικανοποιημένος που επιστρέφω σε μία ομάδα, με την οποία μας συνδέουν τόσες καλές αναμνήσεις. Ήταν η πρώτη μου επιλογή για το 2013», σχολίασε ο Σόρδο. «Αγωνιζόμενος τα δύο τελευταία χρόνια σε άλλη ομάδα, γνώρισα διαφορετικούς τρόπους δουλειάς και ανέλαβα μεγαλύτερη ευθύνη στην εξέλιξη του αυτοκινήτου. Ακόμη αναζητώ την πρώτη μου νίκη στο WRC και είμαι αποφασισμένος να την πετύχω τη νέα σεζόν».

«Ο Ντάνι ήταν ψηλά στη λίστα μας για τον οδηγό που θα πλαισιώσει τον Χίρβονεν την επόμενη χρονιά. Η εμφάνισή του στο Ράλι Ισπανίας έδειξε ότι εξακολουθεί να είναι ανταγωνιστικός στο υψηλότερο επίπεδο», δήλωσε ο επικεφαλής της Citroen Racing Team, Ιβ Ματόν.[nggallery id=1018]

Advertisement
Advertisement