Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ξεκίνησε το Ράλι Μόντε Κάρλο!

Ελλάδα 10:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεκίνησε το Ράλι Μόντε Κάρλο!

ΑΓΩΝΕΣ

Ξεκίνησε το Ράλι Μόντε Κάρλο!

ΑΓΩΝΕΣ

Άνοιξε η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, με τον φετινό μαραθώνιο να ξεκινά όπως παλιά: στις κατάλευκες ειδικές διαδρομές του Ράλι Μόντε Κάρλο! Η πρώτη ημέρα περιελάμβανε το shakedown με την πανηγυρική εκκίνηση να ακολουθεί, ενόψει μίας σεζόν που αναμένεται συναρπαστική! Από τη μία το περιορισμένο πρόγραμμα του Σεμπαστιέν Λεμπ που θα τρέξει μόνο σε τέσσερα ράλι άρα μετά από μία δεκαετία θα παραδώσει τα σκήπτρα του παγκόσμιου πρωταθλητή, από την άλλη η είσοδος της Volkswagen στο σπορ με όπλο το εκρηκτικό της δίδυμο, όλα δείχνουν πως το 2013 θα μας κρατήσει σε αγωνία μέχρι τέλους!

Advertisement
Advertisement

Για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, ο αγωνιστικός στίβος απλώνεται σε 18 ειδικές διαδρομές και 465 χιλιόμετρα δράσης. Σε δρόμους ασφάλτινους αλλά σε πολλά σημεία «ντυμένους» με χιόνι και πάγο. Με παγίδες πολλές αλλά και εγγυημένες συγκινήσεις για τους θεατές, ειδικά το Σάββατο όταν τα πληρώματα θα περάσουν τρεις φορές από τη θρυλική Col de Turini, τις δύο με τους προβολείς των αγωνιστικών τους οχημάτων να δείχνουν το δρόμο!

Για όσους τους προηγούμενους μήνες πήρατε… ρεπό από τα τεκταινόμενα του WRC, με τον Λεμπ να έχει περιορισμένο πρόγραμμα, στη Citroen ηγετικό ρόλο έχει πλέον ο Μίκο Χίρβονεν με τιμ μέιτ τον Ντάνι Σόρντο που επέστρεψε στη γαλλική ομάδα.

Το εργοστασιακό αντίπαλο δέος της Ford απουσιάζει αν και η M-Sport κατεβάζει μία αρκετά ανταγωνιστική ομάδα με την υποστήριξη του Qatar και πρώτο όνομα τον ανερχόμενο Μαντς Όστμπεργκ αλλά και τους ταλαντούχους Τιερί Νεβίλ, Γιούχο Χάνινεν και Μάρτιν Πρόκοπ.

Advertisement
Advertisement

Το νέο μεγάλο όνομα, η έλευση του οποίου χαρίζει ουσιαστικά μεγάλη αισιοδοξία και για το μέλλον του θεσμού, είναι η Volkswagen. Με όπλο το Polo R WRC, μεγάλο budget και δύο οδηγούς φωτιά: Σεμπαστιέν Οζιέ και Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα.
[nggallery id=1508]
Από τη θεωρία στη πράξη λοιπόν, με το «ζέσταμα» στις χιονισμένες γαλλικές Άλπεις ψηλά πάνω από το πριγκιπάτο να βρίσκει στη κορυφή το Fiesta WRC του Νεβίλ!
Αναλυτικά οι χρόνοι του shakedown:
1.  Τιερί Νεβίλ    Qatar M-Sport Ford   2m26.1s
2.  Σεμπαστιέν Λεμπ      Citroen               + 2.6s
3.  Ευγένι Νοβίκοφ      Qatar M-Sport Ford    + 2.7s
4.  Μίκο Χίρβονεν      Citroen               + 3.3s
5.  Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα  VW                    + 4.3s
6.  Σεμπαστιέν Οζιέ     VW                    + 4.4s
7.  Ντάνι Σόρντο          Citroen               + 5.7s
8.  Μαντς Όσμπτεργκ        Qatar M-Sport Ford    + 6.8s

Συνέχεια αύριο (Τετάρτη 16/1) με τη πρώτη ημέρα πραγματικής δράσης και τέσσερις ειδικές διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες).
[nggallery id=1509]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)