Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του Honda Civic WTCC

Ελλάδα 12:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του Honda Civic WTCC

ΑΓΩΝΕΣ

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του Honda Civic WTCC

ΑΓΩΝΕΣ

Η Honda ξεκίνησε το πρόγραμμα δοκιμών του Civic WTCC για το FIA World Touring Car Championship, με το πρώτο τεστ να διεξάγεται στην ιταλική πίστα της Βαλελούνγκα που βρίσκεται κοντά στη Ρώμη. Οι δοκιμές θα συνεχιστούν καθ όλη τη διάρκεια της χρονιάς από τον πρωταθλητή του WTCC 2009, τον γερόλυκο Γκαμπριέλε Ταρκουίνι. Για το 2012 η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να λάβει μέρος σε 3 αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού  FIA 2012, προκειμένου το αυτοκίνητο να είναι πανέτοιμο για το πρωτάθλημα του 2013 όπου και θα έχει πλήρη εμπλοκή. Η πρώτη επίσημη αγωνιστική εμφάνιση του νέου Civic WTCC θα πραγματοποιηθεί στη Σουζούκα, στην Ιαπωνία, τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα με τις πρώτες δοκιμές έγινε και η παρουσίαση της τελικής μορφής του αυτοκινήτου, στο οποίο έχουν γίνει εκτεταμένες αεροδυναμικές δοκιμές τόσο στο αμάξωμα όσο και στο κιτ των προφυλακτήρων εμπρός και πίσω και σε άλλα αεροδυναμικά βοηθήματα. Όλη αυτά τα νέα χαρακτηριστικά έχουν συνδυαστεί με το αμάξωμα του νέου Civic που διαθέτει τον καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή (CD) στην μικρομεσαία κατηγορία C.

Σχολιάζοντας την έναρξη του δοκιμών του νέου Civic WTCC, ο υπεύθυνος της ομάδος Honda Racing Team JAS Αλεσάντρο Μαριάνι, δήλωσε: «Αποτελεί μία ιδιαίτερη στιγμή για ολόκληρη την ομάδα η παρουσίαση του αυτοκινήτου στην πίστα. Είμαι πολύ περήφανος για όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτή την προσπάθεια καθώς κατάφεραν να πετύχουν τόσα πολλά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Ο καθένας έχει εργαστεί ακούραστα γι’  αυτήν την ημέρα προκειμένου το αυτοκίνητο και ο κινητήρας να ξεπερνούν τις προσδοκίες μας. Το αρχικό πρόγραμμα δοκιμών του νέου Civic WTCC ήδη μας έχει δώσει πλήθος χρήσιμων πληροφοριών προς επεξεργασία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο δρόμος μέχρι την πρώτη επίσημη παρουσία της ομάδος στη Σουζούκα είναι πολύ μακρύς. Σήμερα είναι η αρχή μίας μακρινής περιόδου που απαιτεί να δουλέψουμε ακόμη πιο σκληρά».

Ο HR412E που έχει εξελιχθεί στο R&D Κέντρο της Honda στο Tochigi (Ιαπωνία) είναι ένας εντελώς νέος τετρακύλινδρος, υπέρ-τροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας άμεσου ψεκασμού 1600 κυβ. εκατ., που πληροί όλους τους κανονισμούς της FIA για το WTCC.

Advertisement
Advertisement