Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Η Pirelli έκανε τους Μπάτον/Γκροζάν σεφ!

Ελλάδα 16:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Pirelli έκανε τους Μπάτον/Γκροζάν σεφ!

ΑΓΩΝΕΣ

Η Pirelli έκανε τους Μπάτον/Γκροζάν σεφ!

ΑΓΩΝΕΣ

To ρόλο… σεφ προσωπικοτήτων ανέλαβαν οι Τζένσον Μπάτον και Ρομέν Γκροζάν στο motorhome της Pirelli, με τους δύο οδηγούς της φόρμουλα 1 να συμμετέχουν σε έναν αγώνα μαγειρικής αυτή τη φορά, υπό το έμπειρο βλέμμα του Πολ Χέμπερι, του αγωνιστικού διευθυντή της Ιταλικής φίρμας. Η προσπάθεια των δύο οδηγών και η γευσιγνωσία μερικών γαστρονομικών σπεσιαλιτέ από το motorhome της ιταλικής μάρκας, αποτέλεσαν το σκηνικό παρουσίασης του “Miles & Meals – handcrafted by Pirelli”: ενός βιβλίου μαγειρικής που αποκαλύπτει τα μυστικά των σεφ της Pirelli και εισέρχεται στο άδυτο του έμπειρου προσωπικού της.

Advertisement
Advertisement

Το “Miles & Meals”, μία συλλεκτική έκδοση-δώρο για τους προσκεκλημένους και φίλους της Pirelli, είναι ένας χαρούμενος τρόπος απεικόνισης των ομοιοτήτων μεταξύ ελαστικών και ριζότο, γομών και συστατικών. Μία άλλη διάσταση αν θέλετε,  του κόσμου των ελαστικών, που προβάλλει την πιο ανάλαφρη πλευρά της καθημερινότητας στα πάντοκ της φόρμουλα 1.

«Το να φτιάχνεις ένα καλό ελαστικό είναι σαν να φτιάχνεις ένα καλό ριζότο», γράφει ο Maurizio Boiocchi στην αρχή του βιβλίου: διευθυντής τμήματος R&D της Pirelli και ‘πατέρας’ των ελαστικών Formula One P Zero & Cinturato.

Το βιβλίο παραλληλίζει τις συνταγές μαγειρικής με τις γόμες των ελαστικών. Και τα δύο είναι αποτέλεσμα μίξης συστατικών κορυφαίας ποιότητας σε ισορροπημένες αναλογίες με κύριους συντελεστές το συνεχή έλεγχο, την πολυετή εμπειρία και τον αμέριστο σεβασμό προς τον τελικό πελάτη: ανεξάρτητα αν πρόκειται για μία ομάδα που χρησιμοποιεί ελαστικά ή έναν διακεκριμένο καλεσμένο του motorhome. Ένα ακόμα κοινό στοιχείο είναι η ανθρώπινη γνώση. Η πινελιά ενός ειδικού είναι κρίσιμη στην κουζίνα και εξίσου ζωτική όταν πρόκειται για τη διαχείριση της προηγμένης τεχνολογίας που διέπει την παραγωγή σύγχρονων αγωνιστικών ελαστικών. Αυτό το σημαντικό στοιχείο εκφράζεται με τη λέξη κλειδί στην υποκεφαλίδα του βιβλίου ‘φιλοτεχνημένο’ (‘handcrafted’) καθώς και στις φωτογραφίες που απεικονίζουν τους μηχανικούς της Pirelli να μετράνε, να αναλύουν και να προετοιμάζουν ελαστικά για αγώνες.

Advertisement
Advertisement

Το “Miles & Meals” συγκεντρώνει τις συνταγές του αρχισέφ της Pirelli, Φαμπρίτσιο Τανφάνι, υπό την επίβλεψη του υπεύθυνου φιλοξενίας, Κριστιάν Σταουρέγκι. Το βιβλίο παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες γαστρονομικές δημιουργίες της κουζίνας τους, που σερβίρονται σε κάθε αγώνα στις τέσσερις γωνιές του πλανήτη. Οι συνταγές – που βασίζονται στην Ιταλική κουζίνα, αλλά συχνά είναι επηρεασμένες από τις γεύσεις των χωρών διεξαγωγής των grand prix – συνοδεύονται από εντυπωσιακές πρωτότυπες φωτογραφίες των συστατικών σε περιβάλλον F1, κυρίως όταν πρόκειται για ζυμαρικά.

Έτσι τα agnolotti έχουν το σχήμα αγωνιστικών αυτοκινήτων που πηγαίνουν ‘τραινάκι’ στις εισόδους των στροφών, τα paccheri είναι μονοθέσια που κατεβαίνουν μία ευθεία πλαισιωμένα με ελαστικά από τοματίνια και κουκουνάρια, το πασπαλισμένο χοντρό αλάτι παραπέμπει σε μία ‘παγίδα’ εξόδου από χαλίκια, ένα φύλλο βασιλικού σηματοδοτεί το πράσινο φως ακόμα και ένα χταπόδι παίρνει τη μορφή μηχανικού με οκτώ χέρια – έτοιμου για το ταχύτερο pit stop.

Κάθε συνταγή συνοδεύεται από ανέκδοτα που αφηγούνται την ιστορία ενός σιρκουί από την άποψη των ελαστικών και της κουζίνας. Έτσι διαπιστώνουμε ότι το Αυστραλιανό Angus beef είναι η καλύτερη επιλογή για ένα κλασικό, Ιταλικό φιλέτο, ότι στις αγορές του Delhi μπορείς να βρεις άφθονα συστατικά που συνήθως χρησιμοποιούνται στην κουζίνα της Τοσκάνης, ενώ το αβοκάντο μπορεί να γίνει το καλύτερο συνοδευτικό σε μία μεσογειακή σαλάτα με θαλασσινά.

Advertisement

Υπάρχουν επίσης πολλές ιστορίες από το παρασκήνιο και την ατμόσφαιρα του motorhome της Pirelli και των μηχανικών της εταιρίας. Εκεί γινόμαστε μάρτυρες πιο χαλαρωτικών στιγμών όπως η ‘Ιταλική Κυριακή’, ένα είδος φυγής – ένα μικρό διάλειμμα που αρχικά σχεδιάστηκε για την αντιμετώπιση της τροπικής ζέστης της Μαλαισίας – από τη σκληρή πραγματικότητα των καθημερινών συναντήσεων, τις αναλύσεις στρατηγικής, τη συλλογή δεδομένων και τον υπολογισμό του κάμπερ και των σεταρισμάτων για κάθε αγώνα.

Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΤΗΣ PIRELLI ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Γεύματα που σερβίρονται την ημέρα: 180
Γεύματα που σερβίρονται το χρόνο: 21.600 (κατά τη διάρκεια 20 grand prix και 4 περιόδων δοκιμών)
Γεύματα ανά grand prix: περίπου 600
Κρέας (σε κιλά): 18 kg / ημέρα – 90 kg / grand prix
Ψάρι (σε κιλά): 12 kg / ημέρα – 60 kg / grand prix
Ζυμαρικά (σε κιλά): 10 kg / ημέρα – 50 kg / grand prix
Λάδι: 15 λίτρα / εβδομάδα
Ψωμί: 50 μπαγκέτες / ημέρα
Νερό: 1500 μπουκάλια μισού λίτρου / εβδομάδα
Καφές: 2000/2500 καφέδες / grand prix
Γάλα: 100 λίτρα / εβδομάδα με cappuccino και τσάι
Φρούτα: 35 kg / εβδομάδα
Σύνολο θέσεων: 38
Κάθε τραπέζι ‘ανανεώνεται’ κατά μέσο όρο τέσσερις φορές ανά γεύμα αφού σερβίρονται περίπου 150 γεύματα στην ομάδα και τους προσκεκλημένους.
Αρ. ατόμων που εργάζονται στον τομέα φιλοξενίας: 8. Τρεις σερβιτόρες, δύο βοηθοί σεφ, ένας διευθυντής (Federica Marini) αλλά και οι Cristian και Fabrizio.
Μέγεθος κουζίνας: 2,50 m πλάτος 7 m μήκος.
Εμβαδόν Motorhome: 85 m2
[nggallery id=141]

Advertisement