Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Αποσύρεται ο Στόνερ

Ελλάδα 19:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποσύρεται ο Στόνερ

ΑΓΩΝΕΣ

Αποσύρεται ο Στόνερ

ΑΓΩΝΕΣ

Σοκ στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό από την απόφαση του παγκόσμιου πρωταθλητή του MotoGP, Κέισι Στόνερ, να αποσυρθεί από το θεσμό στο τέλος της σεζόν! Ο Αυστραλός επιβεβαίωσε την έντονη φημολογία που είχε αναπτυχθεί γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, λέγοντας στο περιθώριο του αγώνα στο Μαν πως αυτή θα είναι η τελευταία του σεζόν! Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πολλά και το NewsAuto σας παραθέτει τις δηλώσεις του 26χρονου:

Advertisement
Advertisement

«Μετά από πολύ σκέψη και συζήτηση με την οικογένεια και τη σύζυγο μου, αποφάσισα να μη συμμετάσχω στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013. Ήταν μία απόφαση που σκεφτόμουν σοβαρά εδώ και 1-2 χρόνια. Στο τέλος της χρονιάς θα ολοκληρώσω την καριέρα μου και θα κάνω άλλα πράγματα στη ζωή μου. Μετά από τόσα χρόνια σε αυτό το σπορ που τόσο αγαπώ και για το οποίο έκανα πολλές θυσίες, όπως άλλωστε και η οικογένειά μου, παλεύοντας να φτάσω στο σημείο που είμαι σήμερα… νιώθω πως το σπορ έχει αλλάξει πολύ και σε βαθμό που δεν το απολαμβάνω πια. Δεν έχω το απαιτούμενο πάθος και είναι λοιπόν καλύτερα να αποχωρήσω. Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουν απογοητεύσει αλλά και πολλά που αγαπώ σε αυτό το σπορ. Δυστυχώς, η ζυγαριά ανάμεσα στα δύο, γέρνει πλέον προς τη λάθος κατεύθυνση. Αποφάσισα λοιπόν να μη συνεχίσω».

Ο Στόνερ έκανε ντεμπούτο στο MotoGP το 2006. Από τότε έχει 103 εκκινήσεις στην κορυφαία κατηγορία των δύο τροχών, 35 νίκες, 35 pole position, 28 ταχύτερους γύρους, 62 παρουσίες στο βάθρο και 1627 κερδισμένους βαθμούς. Τα παραπάνω του χάρισαν δύο παγκόσμιους τίτλους, το 2007 και το 2011.

Φέτος, μετά τους πρώτους τρεις αγώνες –εκ των οποίων κέρδισε στους δύο- βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 66 πόντους.

Advertisement
Advertisement