Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

«Ανάσταση» Stoner στο Philip Island

Ελλάδα 19:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

«Ανάσταση» Stoner στο Philip Island

ΑΓΩΝΕΣ

«Ανάσταση» Stoner στο Philip Island

ΑΓΩΝΕΣ

Περιμέναμε πως ο Κέισι Στόνερ θα είναι δυνατός αυτό το τριήμερο και ο Αυστραλός δεν μας διέψευσε. Η πίστα του Philip Island στη χώρα των καγκουρό, φιλοξενεί τον δέκατο-έβδομο και προτελευταίο γύρο της σεζόν και ενδεχομένως να κρίνει και τον τίτλο. Για να διατηρηθεί η μάχη ζωντανή, πρέπει ο Ντάνι Πεντρόσα να τερματίσει μπροστά από τον πρωτοπόρο Χόρχε Λορένθο και ακόμα καλύτερα για τον εργοστασιακό αναβάτης της Honda, να έχει ανάμεσα τους και τον ομόσταβλό του, τον Στόνερ!

Advertisement
Advertisement

Ο πρώην πρωταθλητής που μετά από απουσία λόγω τερματισμού επέστρεψε πρόσφατα στη δράση, θέλει εντός έδρας να παίξει ρόλο στην έκβαση του πρωταθλήματος και το απέδειξε με το καλημέρα.

Με τον καιρό καλό, ο Στόνερ έκανε στο τέλος έναν εξαιρετικό γύρο στο φινάλε της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών, φορώντας μαλακό ελαστικό της Bridgestone εμπρός και μεσαίο πίσω. Το 1.29.999 που πέτυχε, ήταν αρκετό για να σπάσει το ρεκόρ πίστα που ανήκε στον Νίκι Χέιντεν από το 2008!

Ο Πεντρόσα ακολούθησε με διαφορά οκτώ δεκάτων του δευτερολέπτου και ήταν μπροστά από τον Λορένθο, έστω και οριακά. Οι Καλ Κράτσλοου και Αντρέα Ντοβιτσιόζο σημείωσαν τη τέταρτη και τη πέμπτη καλύτερη επίδοση για τη Yamaha Tech 3, με τον Αλβάρο Μπαουτίστα της Honda Gresini έκτο.

Advertisement
Advertisement

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν ο Στέφαν Μπραντλ για την LCR Honda, οι δύο εργοστασιακές Ducati με τους Βαλεντίνο Ρόσι και Νίκι Χέιντεν και ο Ράντι Ντε Πουνιέ για λογαριασμό της Power Electronics Aspar. Μάλιστα, η Aprilia του ήταν η πρώτη CRT μοτοσυκλέτα στη κατάταξη.
[nggallery id=858]
Επιμέλεια: Πάνος Σεϊτανίδης (twitter.com/SeitanF1)

Θέλεις να αγοράσεις νέο αυτοκίνητο; Με τη Volkswagen Bank μπορείς!