Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019: Θρίαμβος για Toyota και Al-Attiyah

Ελλάδα 16:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ράλι Ντακάρ 2019: Θρίαμβος για Toyota και Al-Attiyah

ΑΓΩΝΕΣ

Ράλι Ντακάρ 2019: Θρίαμβος για Toyota και Al-Attiyah

ΑΓΩΝΕΣ

Την τρίτη του νίκη στη θρυλική δοκιμασία του Ράλι Ντακάρ πανηγύρισε ο Nasser Al-Attiyah! Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing SA απέφυγε τα απρόοπτα στη μήκους 112 χιλιομέτρων τελευταία ειδική διαδρομή του 2019, έφτασε με ασφάλεια στη Λίμα του Περού και μετά το 2011 και το 2015 γιόρτασε ξανά!

Advertisement
Advertisement

Είχε άλλωστε προβάδισμα 51 λεπτών από τον δεύτερο Nani Roma (X-Raid Team), ήταν δύσκολο να το χάσει. Πίσω από τον Ισπανό τερμάτισε ο Sebastien Loeb (PH Sport) ενώ την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν ο παγκόσμιος πρωταθλητής FIA Cross-Country Jakub Przygonski (Orlen X-Raid Team) και ο Cyril Despres (X-Raid Mini JCW Team).

Ο Carlos Sainz έκλεισε με νίκη στην ΕΔ10 έναν αγώνα που… στράβωσε από νωρίς, δεν το έβαλε όμως κάτω και πίεσε μέχρι τον τερματισμό, την αγωνιστική Ιθάκη σε αυτή την Οδύσσεια των 5000 χιλιομέτρων σε αφιλόξενα εδάφη.

Στα SxS, ταχύτερος ήταν ξανά ο Reinaldo Varela (Monster Energy Can-Am) αλλά η νίκη πήγε στον Chaleco Lοpez (South Racing Can-Am).

Advertisement
Advertisement

Στις μοτοσυκλέτες, εκεί που είχαμε τη συγκλονιστικότερη μάχη, ο Toby Price πάτησε γκάζι στο φινάλε, πήρε την ΕΔ10 και μαζί τον τίτλο στο φετινό Ντακάρ, με προβάδισμα 9 λεπτών από τον Matthias Walkner και 13 από τον Sam Sunderland.

Η ομάδα τους, η Red Bull KTM, όχι μόνο μονοπώλησε τις θέσεις του βάθρου αλλά συνέχισε και το εκπληκτικό της σερί, μετράει 18 συνεχόμενες νίκες στο Ράλι Ντακάρ!

Advertisement

Τέλος στα quad, ο Αργεντινός Nicolas Cavigliasso (Drag’On Rally Team) ολοκλήρωσε ένα Ντακάρ όπου είχε τα ηνία από την αρχή, απολαμβάνοντας τεράστια διαφορά από τον ανταγωνισμό.

Η μάχη των φορτηγών βρήκε νικήτρια για μία ακόμη χρονιά την KAMAZ, με θριαμβευτή για τρίτη συνεχή φορά τον Ρώσο Eduard Nikolaev.

Advertisement