Live Κίνηση
Περισσότερα
preview

Ford Focus RS με 400 ίππους από την Mountune

Ελλάδα 22:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Focus RS με 400 ίππους από την Mountune

preview

Ford Focus RS με 400 ίππους από την Mountune

preview

Ο γνωστός βελτιωτικός οίκος Mountune απογειώνει την ισχύ και την εκρηκτικότητα του Focus RS.

Advertisement
Advertisement

Είναι μάλλον υπερβολικό να ισχυριστείς πως οι 350 ίπποι του 2.3 Ecoboost του Focus RS είναι λίγοι. Για όσους πάντως θέλουν κάτι περισσότερο από αυτό η Mountune – γνωστή μεταξύ άλλων για την εξειδίκευσή της στη βελτίωση των μοντέλων της Ford – παρουσίασε ένα πακέτο αναβάθμισης της ισχύος του Focus RS στους 400 ίππους χωρίς μάλιστα κάποια αλλαγή στον υπερτρφοδότη.

Η εταιρία έχει αναπτύξει δύο διαφορετικά kit βελτίωσης, με το πρώτο m400R να προσφέρεται σαν αναβάθμιση στους κατόχους του m400 ενώ το δεύτερο m400X προσφέρεται σαν απευθείας πρώτη τοποθέτηση. Το κόστος και στις δύο περιπτώσεις δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ και αφορά ουσιαστικά επεμβάσεις στο λογισμικό του κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τον David Moore της Moutntune και τα δύο kit προσφέρουν μια εξαιρετική αναβάθμιση τόσο των τιμών ισχύος και ροπής όσο και της ποιοτικής αποτύπωσης των καμπυλών απόδοσης. Το κιτ βελτίωσης χαρίζει στον 2.3 Ecoboost 400 ίππους και 57,1 χλγμ ροπής ενώ το νέο λογισμικό επιτρέπει μεταξύ άλλων τη ρύθμιση πολλών επιμέρους παραμέτρων λειτουργίας όπως για παράδειγμα τις στροφές του κόφτη, τη ρύθμιση των στροφών του launch control, ενώ επιτρέπει τις αλλαγές σχέσεων χωρίς μείωση του γκαζιού και προσφέρει λειτουργίες περιορισμού της απόδοσης για Valet Parking αλλά και αντικλεπτική προστασία.

 

Advertisement