Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο Τζέιμς Μποντ με το νέο Range Rover Sport

Ελλάδα 7:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο Τζέιμς Μποντ με το νέο Range Rover Sport

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ο Τζέιμς Μποντ με το νέο Range Rover Sport

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η επίσημη παρουσίαση του νέου Range Rover Sport έγιναν στο κέντρο της Νέας Υόρκης μία ημέρα πριν ανοίξει τις πύλες της η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της αμερικάνικης μεγαλούπολης. Όπως σας ενημερώσαμε από χθες, τα αποκαλυπτήρια ανέλαβε να κάνει ο πράκτορας 007, κατά κόσμον Ντάνιελ Κρεγκ. Δεκάδες διασημότητες έδωσαν το «παρών», ανάμεσά τους ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Τιερί Ανρί και ο τραγουδιστής των Duran Duran, Σάιμον Λε Μπον.

Advertisement
Advertisement

Το μεγάλο πολυτελές SUV επιδόσεων είναι μεγαλύτερο κατά 62 mm σε σχέση με τον προκάτοχό του, φθάνοντας σε μήκος τα 4,85 m. Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 18 cm, προσφέροντας πλούσιους χώρους και – προαιρετικά – τη δυνατότητα τοποθέτησης και τρίτης σειράς καθισμάτων. Παράλληλα, εκμεταλλευόμενη την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου αλλά και την ελαφρύτερη ανάρτηση, το βάρος του έχει μειωθεί κατά περίπου 420 kg.[nggallery id=2225]

Το νέο Range Rover Sport θα μπορεί να παραγγελθεί με επιλογή ανάμεσα σε δύο συστήματα μόνιμης τετρακίνησης. Το πρώτο απευθύνεται σε όσους αναζητούν ένα όχημα για τα… δύσκολα και κατανέμει τη ροπή μόνιμα σε αναλογία 50/50 στον εμπρός και το πίσω άξονα. Υπάρχει μάλιστα η δυνατότητα κλειδώματος στο 100%. Το δεύτερο σύστημα είναι 18 kg πιο ελαφρύ,φέρει διαφορικό Torsen που στέλνει αυτόματα τη ροπή στον άξονα με την περισσότερη πρόσφυση. Η μόνιμη αναλογία είναι 42/58, για πιο sport συμπεριφορά.

Τέσσερις κινητήρες θα είναι διαθέσιμοι στο λανσάρισμα του νέου Range Rover Sport, το τρίτο τρίμηνο του έτους. Δύο είναι κομπρεσοράτοι βενζινοκινητήρες (ο 5.0 V8 με 510 PS και ο 3λιτρος V6 ισχύος 340PS) και οι άλλοι δύο diesel (ο 3.0 TDV6 με 258 PS και ο ανάλογης χωρητικότητας SDV6 με  292 PS). Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF. Αργότερα μέσα στο 2013 θα προστεθεί ο πετρελαιοκινητήρας 4.4 SDV8, απόδοσης 339 PS. Το 2014 θα αρχίσουν οι παραδόσεις και της υβριδικής έκδοσης με diesel κινητήρα.

Advertisement
Advertisement