Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η X5 που δεν φοβάται τα καλάζνικοφ!

Ελλάδα 22:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η X5 που δεν φοβάται τα καλάζνικοφ!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η X5 που δεν φοβάται τα καλάζνικοφ!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία διαφορετική πρεμιέρα έχει η BMW στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και αυτή αφορά στη Concept X5 Security Plus! ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για τη θωρακισμένη έκδοση της νέας X5 που όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Βαυαρών, εναρμονίζεται στις απαιτήσεις προστασίας επιπέδου… VR6. Τι σημαίνει αυτό; Δεν είμαστε ειδικοί στο οργανωμένο έγκλημα ή την καταπολέμηση αυτού αλλά το σημείο στο οποίο στέκεται η BMW είναι πως το συγκεκριμένο όχημα προσφέρει πλήρη προστασία σε τέσσερις επιβάτες, απέναντι σε επιθέσεις ακόμα και με AK-47: το ευρύτερα γνωστό ως Καλάζνικοφ.

Ο χώρος των επιβατών περιλαμβάνει επί της ουσίας ένα κελί ασφαλείας, όπου η χρήση ατσαλιού είναι εκτεταμένη. Παράλληλα, η BMW έχει «ασφαλίσει» όλη τη… περίμετρο του οχήματος, απέναντι σε κάθε πιθανή προσπάθεια τρομοκρατών, ληστών κτλ.

Τα παραπάνω, προφανώς έχουν εκτοξεύσει το βάρος του οχήματος. Επειδή όμως ένα όχημα που μπορεί να τα βγάζει πέρα σε… επιθέσεις, πρέπει να είναι και σβέλτο, οι Γερμανοί έχουν κάνει αρκετές επεμβάσεις ώστε να το φέρουν στα επίπεδα της κανονικής X5. Με αναβαθμίσεις στο σασί, στα συστήματα ηλεκτρονικής διαχείρισης του οχήματος, τα φρένα και φυσικά τον κινητήρα. Εκεί συναντάμε έναν V8 Twin Turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 450 PS!

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα με τη Concept X5 Security Plus, η BMW παρουσιάζει και την… «απλή» X5 Security, που εναρμονίζεται με τις απαιτήσεις του επιπέδου ασφαλείας VR4. Αυτό σημαίνει για… γενικές εγκληματικές πράξεις. Ψιλοπράγματα δηλαδή…