Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Vision iV Concept: το ηλεκτρικό μέλλον της Skoda

Ελλάδα 9:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Vision iV Concept: το ηλεκτρικό μέλλον της Skoda

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Vision iV Concept: το ηλεκτρικό μέλλον της Skoda

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Λίγο πριν ανοίξει τις πύλες της η διεθνής έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, οι ειδήσεις και οι αποκαλύψεις από τον κόσμο της αυτοκίνησης είναι πολλές. Ανάμεσά τους και η αποκάλυψη του Skoda Vision iV Concept.

Advertisement
Advertisement

Πρόκειται για την αποτύπωση του ηλεκτρικού μέλλοντος της τσέχικης μάρκας. Το πρώτο μοντέλο που πατάει στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group, είναι ένα 4θυρο crossover coupe με δυναμικές γραμμές.

Μήκους 4.665mm, πλάτους 1.926mm και ύψους 1.613mm, με κοντό καπό αλλά μεγάλη καμπίνα, αποτελεί πρόγονο του αντίστοιχου μοντέλου παραγωγής που θα δούμε σύντομα.

Σχεδιαστικά ξεχωρίζει η λεπτή φωτεινή υπογραφή που συνδέει τα LED φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος, η σπορ αίσθηση που αφήνουν το μυώδες καπό και οι πολλές γωνές στον προφυλακτήρα.

Advertisement
Advertisement

Οι χειρολαβές των θυρών αλλά και οι καθρέφτες λάμπουν διά της απουσίας τους, ο οδηγός του Vision iV Concept βλέπει τι συμβαίνει πίσω του μέσω καμερών που παρέχουν οπτικό πεδίο της τάξης των 180 μοιρών, που προβάλλεται εκεί που βρίσκεται ο κεντρικός καθρέφτης.

Advertisement

Μιλώντας για το εσωτερικό, αυτό είναι φουτουριστικό, με διάφορα επίπεδα, μεγάλο τιμόνι και γενικά μία διάταξη λίγο διαφορετική από τα συνηθισμένα. Οι χώροι είναι εμφανείς και συνάδουν με το κλασικό χαρακτηριστικό της μοντέλων της Skoda. Το Vision iV Concept διαθέτει προηγμένο σύστημα infotainment, με τις εντολές να έρχονται και μέσω κινήσεων του χεριού, μόνιμη συνδεσιμότητα 5G και πληθώρα ηλεκτρονικών βοηθημάτων ασφαλείας.

Advertisement

Όσο για την κινητήρια δύναμη, αυτή θα είναι δύο ηλεκτροκινητήρες που θα παρέχουν συνολικά ισχύ της τάξης των 306 αλόγων, με τη μέγιστη αυτονομία να ορίζεται στα 500 χιλιόμετρα (βάσει κύκλου WLTP) και τη μπαταρία ιόντων-λιθίου να μπορεί να φορτιστεί στο 80% εντός μισής ώρας.

Η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 180 Km/h ενώ το τετρακίνητο όχημα χρειάζεται 5.9 δευτερόλεπτα για να αναπτύξει από στάση, ταχύτητα της τάξης των 100 km/h.

Advertisement