Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Τα μυστικά του νέου Lexus NX

Ελλάδα 10:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Τα μυστικά του νέου Lexus NX

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Τα μυστικά του νέου Lexus NX

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε εμπορική επιτυχία για τη Lexus. Το νέο μεσαίο πολυτελές crossover θα κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2014, με τρεις επιλογές κινητήρων, τόσο με κίνηση στους εμπρόσθιους τροχούς, όσο και ως 4×4.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

To Lexus NX έχει μήκος 4,63 m, πλάτος 1,84 m, ύψος 1,64 m και μεταξόνιο 2,66 m. Βασικός κινητήρας είναι ο 2λιτρος ατμοσφαιρικός, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οποίου δεν ανακοινώθηκαν προς το παρόν. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού αναμένεται να προσελκύσει ο νέος turbo των 1.998 cc, για το NX 200t. Συνδυάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, εμφανίζει ισχύ 238 PS και ροπή 35,7 kgm (από τις 1.650 έως τις 4.000 rpm). Υπάρχει και υβριδική πρόταση, η NX 300h με τον 2.5 βενζίνης και ηλεκτρικό μοτέρ (η μετάδοση γίνεται μέσω κιβωτίου CVT). Η συνδυαστική ισχύς του υβριδικού συστήματος ανέρχεται σε 197 PS.

Στο αναλυτικό video που ετοίμασε η Lexus, παρουσιάζονται η εξωτερική σχεδίαση, το πολυτελές εσωτερικό αλλά και η πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, όπως το touch pad στη βάση της κεντρικής κονσόλας, το head up display, οι κάμερες για ορατότητα περιμετρικά του οχήματος, το αυτόματο cruise control κ.α.

Advertisement
Advertisement