Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Ο Vettel στην πρεμιέρα του Infiniti Q30

Ελλάδα 2:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Ο Vettel στην πρεμιέρα του Infiniti Q30

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Ο Vettel στην πρεμιέρα του Infiniti Q30

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ως «ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει την sport εμφάνιση ενός coupe, τους χώρους ενός hatch και την απόσταση από το δρόμο ενός crossover», χαρακτήρισε το νέο πρωτότυπο της Infiniti ο Πρόεδρος της εταιρείας, Γιόχαν Ντε Νάισεν. Το Q30 έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη, προαναγγέλλοντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των πολυτελών μικρομεσαίων.

Advertisement
Advertisement

Το Q30 θα αρχίσει να κατασκευάζεται από το 2015 στο Σάντερλαντ της Μ. Βρετανίας και ως πλατφόρμα θα χρησιμοποιεί την MFA της Mercedes, ενώ δεν αποκλείεται να δανειστεί και 4κύλινδρους κινητήρες από τους Γερμανούς. Στο πεντάθυρο αμάξωμα του Q30 Concept με το coupe προφίλ, ξεχωρίζουν οι έντονες ακμές, οι μεγάλοι τροχοί και η γυάλινη πανοραμική οροφή. Στο εσωτερικό με τον μωβ ατμοσφαιρικό φωτισμό υπάρχουν τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα με δερμάτινες επενδύσεις.

Το «παρών» στην παρουσίαση του Q30 έδωσε και ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 συμμετέχει στη διαδικασία εξέλιξης του μικρομεσαίου Infiniti, αξιολογώντας μάλιστα και τους αντιπάλους του, από τη BMW, την Audi και τη Mercedes. Ο Ντε Νάισεν δώρισε στον Φέτελ ένα κράνος για να το φορά κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών.