Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Το πρώτο υβριδικό Subaru

Ελλάδα 4:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το πρώτο υβριδικό Subaru

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Το πρώτο υβριδικό Subaru

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Βρέθηκε στη σκιά του εντυπωσιακού WRX Concept και ίσως… αδικήθηκε. Το XV Crosstrek Hybrid αξίζει της προσοχής μας, καθώς είναι το πρώτο υβριδικό όχημα παραγωγής στην ιστορία της Subaru. Οι πωλήσεις του θα αρχίσουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες το τελευταίο τρίμηνο του 2013 και στην Ευρώπη αναμένεται το 2014.

Advertisement
Advertisement

Για το υβριδικό σύστημα η Subaru επέλεξε το 2λιτρο βενζινοκινητήρα Boxer ισχύος 148 PS και ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ (απόδοσης 13,4 PS), το οποίο έχει ενσωματωθεί στο κιβώτιο Lineartronic CVT. Το βάρος του XV Hybrid είναι αυξημένο κατά 136 kg σε σχέση με το βενζινοκίνητο μοντέλο και η μέση κατανάλωση με βάση τα αμερικάνικα πρότυπα είναι 7,6 lt/100 km.

Ως συνήθως, ο ηλεκτροκινητήρας χρησιμεύει για την εκκίνηση του αυτοκινήτου αλλά και για να συνδράμει τον 2.0 Boxer κατά την επιτάχυνση. Στη Subaru φρόντισαν να μην επηρεάζεται ούτε η τετρακίνηση Symmetrical All-Wheel Drive ούτε η απόσταση από το έδαφος, που παραμένει στα 22 cm. Ελαφρά μειώθηκε πάντως ο χώρος αποσκευών. Επεμβάσεις έγιναν βέβαια στο πλαίσιο του XV Crosstrek Hybrid, ώστε να αντιμετωπιστεί το επιπλέον βάρος από το ηλεκτρικό μοτέρ και τις μπαταρίες.[nggallery id=2247]