Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Το νέο A8L Hybrid

Ελλάδα 10:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Το νέο A8L Hybrid

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Το νέο A8L Hybrid

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Audi έδωσε στη δημοσιότητα ένα ενδιαφέρον βίντεο που παρουσιάζει όλες τις αρετές του πολυτελούς, ισχυρού αλλά και… πράσινου A8L Hybrid. Του Πάνου Σεϊτανίδη (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Παίρνει ώθηση από τις συνδυασμένες προσπάθειες του βραβευμένου 2λιτρου TFSI κινητήρα απόδοσης 211 ίππων και ενός ηλεκτροκινητήρα που βοηθά στην αύξηση της συνολικής ισχύος στα 245 άλογα. Επιδόσεις με… οικονομία αφού η μέση κατανάλωση ορίζεται στα 6.3 lt / 100 km, αριθμός που επιτυγχάνεται χάρη στο σημαντικά μειωμένο βάρος του οχήματος.

Εδώ το ρόλο της παίζει η τεχνογνωσία από τους αγώνες όπου η χρήση εξαιρετικά ελαφριών υλικών είναι εκτεταμένη και συναντάται ακόμα και στις μπαταρίες Ιόντων-Λιθίου.

Το A8 L Hybrid μπορεί να λειτουργήσει  και αποκλειστικά ως EV, χρησιμοποιώντας μόνο τον ηλεκτροκινητήρα. Αυτό όμως αφορά απόσταση της τάξης των τριών χιλιομέτρων, με ταχύτητα που δεν ξεπερνά τα 60 km/h. Πάντως μπορεί να κάνει τα 0-100 σε 7.9 sec, να πιάσει τα 228 km/h και πάλι να περηφανεύεται πως οι ρύποι δεν ξεπερνούν τα 149 gr/km.

Advertisement
Advertisement

Εμφανισιακά, συναντάμε τροχούς 19 ιντσών, το λογότυπο «Hybrid» σε εμφανή σημεία του αμαξώματος, προβολείς LED και ηχοσύστημα από τη Bose!
[nggallery id=2306]