Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Ένα διαφορετικό ηλεκτρικό Fiesta

Ελλάδα 6:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Ένα διαφορετικό ηλεκτρικό Fiesta

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Ένα διαφορετικό ηλεκτρικό Fiesta

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία διαφορετική προσέγγιση στην ηλεκτροκίνηση κάνει η Ford, παρουσιάζοντας το eWheelDrive Project. Το ερευνητικό όχημα βασίζεται στο ανανεωμένο Fiesta και αποτελεί το αποτέλεσμα της συνεργασίας με την γερμανική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, Schaeffler. Για την κίνηση του Fiesta χρησιμοποιούνται δύο ανεξάρτητοι ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένοι στους δύο πίσω τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Η συνεχής ισχύς του καθενός ανέρχεται σε 45 PS, ενώ μπορούν να προσφέρουν συνδυαστικά για λίγο έως 110 PS. Η μέγιστη ροπή είναι διαθέσιμη από την πρώτη στιγμή και ανέρχεται στα 71,4 kgm ανά ηλεκτρικό μοτέρ. Οι πίσω τροχοί δέχονται σημαντικά μεγαλύτερο βάρος (+45 kg ο καθένας), γεγονός που αποτέλεσε πρόκληση για την οδική συμπεριφορά του ηλεκτρικού Fiesta.[nggallery id=2474]

Απόντος κινητήρα εσωτερικής καύσης ή ηλεκτρικού μοτέρ κάτω από το καπό, η Ford και η Schaeffler χρησιμοποίησαν το διαθέσιμο χώρο για τη φιλοξενία των μπαταριών ιόντων λιθίου. Εφόσον όμως οι μπαταρίες τοποθετηθούν κάτω από το πάτωμα, θα υπάρχουν μελλοντικά δύο επιλογές: είτε ο χώρος στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου να χρησιμοποιηθεί για τοποθέτηση αποσκευών, είτε να μειωθεί σημαντικά το μήκος του αμαξώματος. Έτσι, ένα τετραθέσιο αυτοκίνητο θα έχει τις διαστάσεις ενός σημερινού διθέσιου.

Η τοποθέτηση των ηλεκτρικών μοτέρ μέσα στους τροχούς, προσφέρει άλλη μία εντυπωσιακή δυνατότητα για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος: οι τροχοί θα μπορούν να περιστρέφονται ή να στρίβουν κάθετα, κατά 90 μοίρες! Έτσι, το παρκάρισμα θα γίνεται… παιχνιδάκι, ακόμη και για τους αδαείς, καθώς το αυτοκίνητο θα κινείται πλαγίως.

Advertisement
Advertisement