Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Η Gallardo LP 570-4 Squadra Corse (updated)

Ελλάδα 13:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Η Gallardo LP 570-4 Squadra Corse (updated)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Η Gallardo LP 570-4 Squadra Corse (updated)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σας την είχαμε αποκαλύψει από τη 1η Αυγούστου, ήρθε η ώρα για την επίσημη παρουσίασή της! Η Gallardo LP 570-4 Squadra Corse ήρθε στη Φρανκφούρτη πατώντας γκάζι εκμεταλλευόμενη την αγωνιστική τεχνογνωσία της Lamborghini!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Διόλου τυχαία το πρώτο video που έδωσε στη δημοσιότητα η ιταλική μάρκα, μαρτυρά τις αγωνιστικές της καταβολές αφού βασίζεται στην Gallardo Super Trofeo (που τρέχει στο Blancpain Super Trofeo, το πιο… γρήγορο ενιαίο πρωτάθλημα παγκοσμίως)«γεφυρώνοντας» την πίστα με το δρόμο.

Πρόκειται για την πιο ακραία (και μάλλον τελευταία) έκδοση της Gallardo και θα έχει περιορισμένη παραγωγή με το κόστος απόκτησής της στην Ιταλία να είναι προ φόρου 191.100€. Παίρνει ώθηση από τον ίδιο V10 κινητήρα που χρησιμοποιεί η αγωνιστική «αδερφή» της, που αποδίδει 570 PS στις 8.000 rpm και συνεργάζεται με το αυτοματοποιημένο 6τάχυτο κιβώτιο e-gear, οι αλλαγές του οποίου γίνονται μέσω των paddles στο τιμόνι.

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση περνά και στους τέσσερις τροχούς ενώ το μειωμένο βάρος (που έρχεται χάρη στην εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων και αλουμινίου) που ορίζεται στα 1340 κιλά (70 λιγότερα από την «απλή» LP 560-4, προσφέρει αναλογία βάρους ισχύος 2.35kg/1 PS.

Τα 0-100 έρχονται σε μόλις 3.4 sec, τα 0-200 σε 10.4 sec ενώ η τελική ταχύτητα της Gallardo LP 570-4 Squadra Corse είναι στα 320 km/h, με την εντυπωσιακή ανθρακονημάτινη πίσω αεροτομή να προσφέρει αυξημένη πρόσφυση. Πόσο; Τρεις φορές μεγαλύτερη από εκείνη της 570-4. Από το ίδιο υλικό είναι και το αφαιρούμενο –όπως και στην αγωνιστική έκδοση- κάλυμμα κινητήρα. Κι επειδή καλά εκτοξεύεσαι, πρέπει όμως και να σταματάς, οι τεχνικοί από τη Σαντ’ Άγκατα τοποθέτησαν στη κορυφαία Gallardo κεραμικά φρένα, οι δίσκοι των οποίων είναι κατ’ επιλογή πελάτη, σε κόκκινο, μαύρο ή κίτρινο χρώμα.
[nggallery id=2871]
Στο πλάι, πίσω από την πόρτα δεσπόζουν τα χρώματα της ιταλικής σημαίας (πράσινο, λευκό, κόκκινο) ενώ το αμάξωμα προσφέρεται σε τέσσερα χρώματα: Giallo Midas (κίτρινο), Bianco Monocerus (λευκό), Grigio Thalasso (γκρι) and Rosso Mars (κόκκινο).
Κλείνοντας με την εξωτερική εμφάνιση, οι 19 ιντσών τροχοί, το κάλυμμα του κινητήρα, οι αεραγωγοί είναι σε γυαλιστερό μαύρο χρώμα, ενώ η αεροτομή σε μαύρο ματ.

Το εσωτερικό, είναι όπως μπορείτε να υποθέσετε Σπαρτιάτικο. Μοιρασμένο σε ανθρακόνημα και αλκαντάρα ενώ αν το επιθυμεί ο τυχερός ιδιοκτήτης, μπορεί να παραγγείλει τη  Gallardo LP 570-4 Squadra Corse με απλά κι όχι αγωνιστικά μπάκετ καθίσματα.

Advertisement

Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της, θα πραγματοποιήθηκαν στο περίπτερο της Lamborghini στην 65η Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Σεπτεμβρίου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ιταλικής μάρκας, Μάρκους Βίνκελμαν, να προλογίζει ως συνήθως το νέο του καμάρι.

Advertisement