Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Suzuki Baleno με 1.0 turbo απόδοσης 111 ίππων

Ελλάδα 5:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Suzuki Baleno με 1.0 turbo απόδοσης 111 ίππων

ΝΕΑ

Το Suzuki Baleno με 1.0 turbo απόδοσης 111 ίππων

ΝΕΑ

Την άνοιξη του 2016 θα αρχίσουν οι πωλήσεις του Baleno, του μικρού hatchback μήκους 4 m. που τοποθετείται στη γκάμα της Suzuki πάνω από το Swift. Το Baleno βασίζεται σε νέα πλατφόρμα που σε συνδυασμό με τους σύγχρονους κινητήρες προσφέρει χαμηλή κατανάλωση και ρύπους, ενώ στα ατού συγκαταλέγεται ο εξαιρετικά μεγάλος για την κατηγορία χώρος αποσκευών (355 lt).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το ενδιαφέρον πέφτει πάνω στο νέο 3κύλινδρο BoosterJet των 998 cc. Με τη βοήθεια turbo αποδίδει 111 PS και 17,3 kgm (η μέγιστη ροπή είναι διαθέσιμη από τις 2.000 έως τις 3.500 rpm). Συνδυάζεται είτε με 5τάχυτο μηχανικό είτε με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Ο άλλος κινητήρας είναι ο ατμοσφαιρικός 1.2 DualJet με 90 ίππους και 12,2 kgm ροπής. Πέρα από το 5άρι μηχανικό κιβώτιο προσφέρεται και με CVT. Η Suzuki δεν ανακοίνωσε πάντως αριθμούς για κατανάλωση, ρύπους ή επιδόσεις, κάτι που θα πράξει καθώς θα πλησιάζουμε στο λανσάρισμα του Baleno στην ευρωπαϊκή αγορά.

Advertisement
Advertisement

Ο 1.2 DualJet θα μπορεί να συνδυαστεί και με το υβριδικό σύστημα της Suzuki, το οποίο ονομάζεται SHVS. Ενσωματώνει σύστημα μίζας/γεννήτριας (ISG) που συνδράμει τον κινητήρα κατά την εκκίνηση και φορτίζει την μπαταρία, περιορίζοντας την κατανάλωση και τους ρύπους. Στόχος της ιαπωνικής μάρκας είναι οι εκπομπές CO2 να υποχωρήσουν στα επίπεδα των 93 g/km.