Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο C1 και σε έκδοση… ρουκέτα

Ελλάδα 21:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο C1 και σε έκδοση… ρουκέτα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο C1 και σε έκδοση… ρουκέτα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η δεύτερη γενιά του αυτοκινήτου πόλης της Citroen κάνει πρεμιέρα στη Γενεύη, έχοντας ξεχωριστή εμφάνιση, μεγαλύτερους χώρους και αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής. Οι Γάλλοι θα παρουσιάσουν όμως και μία πρωτότυπη έκδοση του C1, την οποία ονομάζουν Swiss & Me και αποτελεί αναφορά στη χώρα που φιλοξενεί κάθε χρόνο ένα από τα σημαντικότερα ραντεβού στον κόσμο της αυτοκίνησης.

Advertisement
Advertisement

TOY KΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Πέρα από το γεγονός ότι είναι βαμμένο στα χρώματα της Ελβετίας, το C1 Swiss & Me αποκαλύπτει τις δυνατότητες διαμόρφωσης της εξωτερικής εμφάνισης, αλλά και μία sport έκδοση που αναμένεται μέσα στα επόμενα χρόνια. Οι μεγάλοι τροχοί 17 ιντσών με τα ελαστικά διαστάσεων 225/45, τα πλαστικά προστατευτικά και στις τέσσερις πλευρές του αμαξώματος, η πίσω αεροτομή και η απόληξη της εξάτμισης φανερώνουν τα σχέδια της Citroen.

Οι απλές εκδόσεις εφοδιάζονται με τους 3κύλινδρους 1.0 και 1.2 (68 και 82 PS αντίστοιχα), όμως στην περίπτωση του C1 sport θα έχουμε την turbo εκδοχή του 1.2, με 110 ή 130 PS. Έτσι, το μικρό Citroen θα τα… βάλει με το Abarth 500 αλλά και την αναμενόμενη κορυφαία έκδοση του Opel Adam.