Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To Kia που ανεβαίνει… κατηγορία

Ελλάδα 23:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

To Kia που ανεβαίνει… κατηγορία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To Kia που ανεβαίνει… κατηγορία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Άλμα στους τομείς της σχεδίασης και της ποιότητας κάνει η Kia Motors με το νέο Optima. Το μεσαίο sedan παρουσιάστηκε στην έκθεση της Νέας Υόρκης, σηματοδοτώντας το πόσο σημαντική είναι η αγορά των ΗΠΑ για τους Κορεάτες. Εύκολα αντιληπτή γίνεται η επίδραση του πρωτότυπου Sportspace στη σχεδίαση του εμπρός μέρους – με τη μακρόστενη μάσκα που ενώνεται με τα φώτα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η νέα γενιά του Optima έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις (μήκος και μεταξόνιο 2,8 m), προκειμένου να χαρίζει πιο άνετες μετακινήσεις στους επιβάτες. Η εικόνα του εσωτερικού αντιπροσωπεύει ό,τι πιο premium μας έχει δείξει η Kia. Δερμάτινες επενδύσεις, εντυπωσιακή κεντρική κονσόλα με μεγάλη οθόνη αφής στο πάνω μέρος, θερμαινόμενα καθίσματα, πολυλειτουργικό τιμόνι, είναι ορισμένα από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν την καμπίνα των επιβατών. Το σύστημα πολυμέσων ενσωματώνει τα Android Auto και Apple CarPlay για διασύνδεση με τα smartphones.

Τρεις είναι οι διαθέσιμοι κινητήρες στο νέο Optima, με βασικό τον 1.6 turbo βενζίνης ο οποίος αποδίδει 178 PS και συνδυάζεται με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Μεγαλύτερου κυβισμού (άρα λιγότερο δημοφιλείς στην Ευρώπη) είναι ο 2λιτρος GDI turbo με 247 PS και ο 2.4 ατμοσφαιρικός GDI με απόδοση 185 PS (και οι δύο με αυτόματο 6άρι κιβώτιο). Σε όλες τις εκδόσεις η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς.