Το Adam που στέκεται απέναντι στο Abarth 500! | NewsAuto.gr
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Adam που στέκεται απέναντι στο Abarth 500!

Έχοντας μόλις επιστρέψει από τη Λετονία για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του Adam Rocks, βρήκαμε στα γραφεία του NewsAuto.gr τις λεπτομέρειες για τη sport έκδοση του αυτοκινήτου πόλης της Opel.

Το Adam S είναι η μικρή «ρουκέτα» της γερμανικής μάρκας και θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο στο Παρίσι. Τον περασμένο Μάρτιο στη Γενεύη είχε εμφανιστεί ως πρωτότυπο.

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Κάτω από το καπό του βρίσκεται ο γνωστός 1.4 turbo της Opel, σε έκδοση όμως με 150 PS. Η μέγιστη ροπή φθάνει τα 22,4 kgm και περνά στους εμπρόσθιους τροχούς μέσω του νέου 6τάχυτου κιβωτίου. Το Adam S επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 8,5 sec και ξεπερνά σε τελική τα 200 km/h.Η Opel ανακοινώνει κατανάλωση 6,4 lt/100 km σε μεικτό κύκλο.

Επεμβάσεις έχουν γίνει στο πλαίσιο, ενώ την αποστολή να ακινητοποιήσει με ασφάλεια το αυτοκίνητο των 3,7 m. αναλαμβάνει σύστημα φρένων της OPC. Οι τροχοί είναι 17 ιντσών και προαιρετικά 18, που πατούν σε ελαστικά διαστάσεων 225/35. Οι παραγγελίες του θα αρχίσουν το Νοέμβριο και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν τους πρώτους μήνες του 2015.

Log In or Create an account