Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για την S65 AMG (video)!

Ελλάδα 16:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για την S65 AMG (video)!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για την S65 AMG (video)!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H πιο ισχυρή S-Class όλων των εποχών αποτελεί γεγονός! Η Mercedes-Benz αποκάλυψε την S65 AMG λίγο πριν την επίσημη παρουσίαση της στα σαλόνια αυτοκινήτου του Λος Άντζελες και του Τόκιο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑNΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας «αναθρεμμένος» στο Αφάλτερμπαχ (σ.σ. έδρα της AMG) V12 Biturbo κινητήρας χωρητικότητας 6.0 lt που βγάζει 630 PS και 101.9 kgm ροπής που προσφέρονται από τις 2.300 rpm.

Το πολυτελές θηρίο επιταχύνει από στάση στα 100 km/h  σε 4.3 sec, πετυχαίνοντας βελτίωση της τάξης του… ενός δεκάτου του δευτερολέπτου έναντι του μοντέλου της προηγούμενης γενιάς. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Advertisement
Advertisement

Οι Γερμανοί έχουν πετύχει σημαντική μείωση στη κατανάλωση καυσίμου, κατά 2.4lt/100km, με αυτή πλέον να ορίζεται στα 11.9lt. Όσο για τις εκπομπές ρύπων, σύμφωνα με τον κατασκευαστή περιορίζονται στα 279 g/km. Αρωγός στην επίτευξη αυτών των αριθμών το αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων, 7G-Tronic αλλά και το στάνταρ σύστημα start/stop.

Αισθητικά η νέα S65 AMG έχει περιορισμένες αλλαγές σε σχέση με την S63 AMG, κυρίως χρωμιωμένες λεπτομέρειες στην εμπρός γρίλια και τους αεραγωγούς, τον διαχύτη αλλά και τα χαρακτηριστικά σήματα «V12 Biturbo» που μαρτυρούν την ταυτότητα του οχήματος.
[nggallery id=3061]
Φυσικά εξοπλίζεται με κάθε ηλεκτρονική ευκολία διαθέτει η φαρέτρα της Mercedes-Benz, όπως το Magic Body Control που ρυθμίζει την ανάρτηση σύμφωνα με τις ανωμαλίες οδοστρώματος που ανιχνεύουν οι τοποθετημένες στο παρμπρίζ κάμερες.

Η S65 AMG διατίθεται μόνο με μακρύ μεταξόνιο, οι παραδώσεις της θα αρχίσουν τον προσεχή Μάρτιο και η τιμή πώλησης της στη Γερμανία, έχει ως αφετηρία τα 232.050€.