Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Tα ξεχωριστά σημεία της Alfa Romeo Stelvio

Ελλάδα 14:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tα ξεχωριστά σημεία της Alfa Romeo Stelvio

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Tα ξεχωριστά σημεία της Alfa Romeo Stelvio

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Alfa Romeo Stelvio είναι το πρώτο SUV στην ιστορία της ιταλικής μάρκας, το οποίο έρχεται για να συνδυάσει τα δυναμικά οδηγικά χαρακτηριστικά, τις πολύ καλές επιδόσεις και το σπορ στυλ σε ένα υπερυψωμένο αμάξωμα. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Από το όνομά της κιόλας η Alfa Romeo Stelvio μας προϊδεάζει για κάτι ξεχωριστό: Το «Stelvio» είναι το μεγαλύτερο ορεινό πέρασμα στην Ιταλία, όπου τα 20 χιλιόμετρα ασφάλτου και οι περισσότερες από 75 στροφές που το διέρχονται, διαμορφώνουν μία άκρως απαιτητική ορεινή διαδρομή. Όμως τα 5 πιο ξεχωριστά σημεία της Stelvio είναι τα παρακάτω:

  1. Δυναμική οδική συμπεριφορά

Παραμένοντας πιστή στην παράδοση της Alfa Romeo, η Stelvio προσφέρει οδική συμπεριφορά αντάξια ενός πραγματικού σπορ αυτοκινήτου. Τα στοιχεία που το αποδεικνύουν είναι η ισορροπημένη κατανομή του βάρους, το αμεσότατο σύστημα διεύθυνσης στην κατηγορία και η προηγμένη ανάρτηση που περιλαμβάνει την αποκλειστική Alfalink τεχνολογία.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί και η χρήση εξαιρετικά ελαφρών υλικών υψηλής τεχνολογίας, όπως ανθρακονήματα (άξονας μετάδοσης) και αλουμίνιο (κινητήρας, αναρτήσεις, καπό, εμπρός/πίσω φτερά, πόρτες και πόρτα χώρου αποσκευών). Επιπλέον, για να εξασφαλίσει το απόλυτο κράτημα, η Stelvio προσφέρει το σύστημα τετρακίνησης Αll-Wheel Drive με τεχνολογία Q4, ενώ εξοπλίζεται προαιρετικά και με μηχανικό πίσω διαφορικό (mechanical self-locking rear differential).

  1. Σπορ design
Advertisement
Advertisement

H ξεχωριστή σχεδίαση της Stelvio εκφράζει τρία ουσιώδη χαρακτηριστικά του Alfa Romeo design: Την αίσθηση των αναλογιών, την απλότητα και την υψηλή ποιότητα στο φινίρισμα των επιφανειών. Αυτά τα χαρακτηριστικά έτυχαν προσεκτικής επεξεργασίας για να προσαρμοστούν στο εντελώς διαφορετικό μέγεθος ενός Sports Utility Vehicle. Ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε 13 διαφορετικά χρώματα αμαξώματος και 13 διαφορετικές ζάντες αλουμινίου που τονίζουν τις όμορφες καμπύλες και την κομψή σιλουέτα του μοντέλου.

Alfa Romeo Stelvio 5 reasons4

Η ίδια ακριβώς σπορ έμπνευση διακατέχει το εσωτερικό, το οποίο δίνει την αίσθηση ενός κουστουμιού κομμένου και ραμμένου στα μέτρα του μοντέλου με χειροποίητη φροντίδα και υλικά υψηλής ποιότητας. Η καμπίνα διαθέτει έντονο οδηγοκεντρικό χαρακτήρα, γεγονός που υπογραμμίζεται από το υπερυψωμένο κεντρικό της μετάδοσης, το ελαφρώς κυματοειδές ταμπλό και το άμεσο, μικρό, δερμάτινο τιμόνι που προσαρμόζεται αποτελεσματικά σε όλους τους τρόπους οδήγησης. Επίσης, διατίθεται μια σειρά έγχρωμων οθονών TFT για τον πίνακα οργάνων που παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ενώ ο οδηγός έχει στη διάθεσή του περιστρεφόμενα χειριστήρια για εύκολη και άμεση χρήση του επιλογέα Alfa DNA και του συστήματος Alfa Connect.

  1. Πρωτοποριακή τεχνολογία για κορυφαία ασφάλεια
Advertisement

Η Alfa Romeo Stelvio διαθέτει πληθώρα εξελιγμένων συστημάτων ασφαλείας, που περιλαμβάνονται στον βασικό ή προαιρετικό εξοπλισμό ανάλογα με την έκδοση. Το πιο σημαντικό σύστημα είναι το Integrated Brake System (IBS), το καινοτόμο ηλεκτρομηχανικό σύστημα που επιτρέπει τη συνεργασία μεταξύ του συστήματος ευστάθειας και του παραδοσιακού σέρβο, εξασφαλίζοντας άμεση απόκριση των φρένων και επομένως, πολύ μικρές αποστάσεις ακινητοποίησης κατά το φρενάρισμα.

Alfa Romeo Stelvio 5 reasons3

Advertisement

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε το Forward Collision Warning και το Autonomous Emergency Brake με αναγνώριση πεζών, που αρχικά προειδοποιεί τον οδηγό για πιθανή μετωπική σύγκρουση και έπειτα ενεργοποιεί το σύστημα φρεναρίσματος, καθώς και το Lane Departure Warning, που προειδοποιεί τον οδηγό όταν αρχίσει να παρεκκλίνει της πορείας του. Άλλα προηγμένα συστήματα είναι και το Blind Spot Monitoring (BSM) με το Rear Cross-Path Detection, για συνεχή παρακολούθηση των τυφλών σημείων και στις δύο πλευρές του αυτοκινήτου, προειδοποιώντας τον οδηγό στις επικίνδυνες στιγμές. Τέλος, το Active Cruise Control προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης.

  1. Γρήγορες επιδόσεις

O σπορ χαρακτήρας της Alfa Romeo Stelvio αναδεικνύεται και μέσα από τους δυνατούς κινητήρες της, έναν δίλιτρο υπετροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης με 200 και 280 ίππους, αλλά και έναν πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων με 160, 190 ή 210 ίππους. Όλοι οι κινητήρες αποτελούν έκφραση της σπορ προσωπικότητας του SUV, δίνοντας ακόμα και στον πιο έμπειρο οδηγό τη δυνατότητα να ζήσει μοναδικές στιγμές οδηγικής συγκίνησης σε διαφορετικούς τύπους οδοστρώματος. Οι κινητήρες αυτοί ανήκουν στη νέα γενιά τετρακύλινδρων κινητήρων αλουμινίου και συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8-σχέσεων. Παράλληλα, διαθέσιμο είναι και το σύστημα τετρακίνησης Q4 all-wheel drive (στάνταρ στις εκδόσεις από 200 ίππους και πάνω).

Advertisement

Alfa Romeo Stelvio 5 reasons2

  1. Υψηλό επίπεδο άνεσης για οδηγό και επιβάτες

Η Alfa Romeo Stelvio φέρνει τα μυστικά της ιταλικής φιλοξενίας στον κόσμο των μεσαίων premium SUV. Το εσωτερικό της είναι πολυτελές, καλαίσθητο και κομψό, προσφέροντας παράλληλα στους επιβάτες άφθονο χώρο για να απολαύσουν ένα ταξίδι. Το αυτοκίνητο επίσης δίνει την αίσθηση στον οδηγό ότι έχει τον πλήρη έλεγχο του δρόμου, χάρη στον νέο επιλογέα Alfa DNA, αλλά κυρίως χάρη στην υπερυψωμένη θέση οδήγησης, η οποία δεν επηρεάζει το εξαιρετικό επίπεδο της οδηγικής απόλαυσης που περιμένει κανείς από μία πραγματική σπορ Alfa Romeo. Η υψηλή άνεση στην καμπίνα είναι δεδομένη χάρη και στο διζωνικό σύστημα ελέγχου κλιματισμού, το προηγμένο σύστημα infotainment Alfa Connect και το αξιόλογο σύστημα ήχου με 8, 10 ή 14 ηχεία (το τελευταίο από τον Harman Kardon). Τέλος, ο χώρος αποσκευών των 525 λίτρων είναι στο ίδιο επίπεδο με τους κύριους ανταγωνιστές και διαθέτει πρακτική, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πόρτα που ρυθμίζεται με οκτώ διαφορετικά επίπεδα ανοίγματος και ο οδηγός μπορεί να τη χειριστεί απευθείας από τον επιλογέα Alfa Rotary.

Alfa Romeo Stelvio 5 reasons5