Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα πρώτα στοιχεία για το νέο MINI Clubman

Ελλάδα 0:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πρώτα στοιχεία για το νέο MINI Clubman

ΝΕΑ

Τα πρώτα στοιχεία για το νέο MINI Clubman

ΝΕΑ

Το μεγαλύτερο σε μήκος και πιο πρακτικό μοντέλο της Mini θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στο κοινό της έκθεσης της Φρανκφούρτης, τον Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Αυτή την φορά στην Mini αποφάσισαν να προχωρήσουν με ένα Clubman που έχει πιο συμβατικό χαρακτήρα σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Έτσι, το νέο είναι πολύ πιο πρακτικό, καθώς διαθέτει συνολικά έξι πόρτες, αν συνυπολογίσουμε αυτές του πορτμπαγκάζ σαν δύο διαιρούμενες. Από πλευράς πρακτικότητας οι επιβάτες θα βολευτούν με περίσσεια άνεσης καθώς το νέο Clubman είναι αυτή την στιγμή το μακρύτερο μοντέλο της Mini.

Mini-Clubman-16

Advertisement
Advertisement

Για την ακρίβεια είναι μακρύτερο κατά 270 mm από το προηγούμενο μοντέλο και φαρδύτερο κατά 90 mm, σύμφωνα με τις πρώτες μας πληροφορίες. Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 100 mm με αποτέλεσμα να υπάρχει ένας μεγάλος χώρος αποσκευών (για Mini μιλάμε) που ξεκινά από 360 lt και με τα καθίσματα αναδιπλωμένα ο προσφερόμενος χώρος φτάνει τα 1.250 lt. Σχετικά με την εικόνα του ταμπλό, δεν υπάρχει κάποια έκπληξη καθώς κυμαίνεται στο πρότυπο του νέου Mini, αλλά υπάρχει αρκετές περισσότερες θήκες για μικρά αντικείμενα.

Mini-Clubman-3

Όπως ήταν αναμενόμενο η γκάμα των κινητήρων προέρχεται από το μικρότερο τρίθυρο Mini περιλαμβάνοντας τρικύλινδους και τετρακύλινδρους κινητήρες. Αρχικά, οι εκδόσεις που έχουν ανακοινωθεί είναι η τρικύλινδρη βενζίνης στα 1.500 cc με 136 PS και η ισχυρότερη δίλιτρη με 192 PS. Από πλευράς ντίζελ ποδαρικό θα κάνει η επίσης δίλιτρη με 150 PS. Αργότερα θα προστεθούν και νέες εκδόσεις κινητήρων, ενώ θα δούμε και plug-in υβριδική έκδοση που θα έχει ως βάση τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα.

Advertisement

 

Advertisement