Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη και για το Levorg

Ελλάδα 1:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη και για το Levorg

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη και για το Levorg

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Subaru παρουσίασε στο 43ο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο το νέο της sports tourer με τίτλο Levorg!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Σας έχουμε εδώ και καιρό μεταφέρει τις πρώτες πληροφορίες αλλά ήρθε η ώρα και για τα επίσημα στοιχεία. Όπως αναφέρουν οι Ιάπωνες αποτελεί «καρπό της δέσμευσης της Subaru για παροχή όχι μόνο οδικής απόλαυσης αλλά και πρακτικότητας που θα εξασφαλίζει απροβλημάτιστα ταξίδια».

Οι πληροφορίες μας για δύο κινητήρα σύνολα τεχνολογίας DIT (Direct Injection Turbo) επιβεβαιώθηκαν. Το πρώτο θα είναι χωρητικότητας 1.6lt, απόδοσης 170 PS, 25.5 kgm ροπής και με χαμηλή κατανάλωση καθώς οι εργοστασιακές μετρήσεις κάνουν λόγο για κάλυψη 17.4 χιλιομέτρων με κάθε λίτρο βενζίνης, επιτρέποντας –σύμφωνα πάντα με τη Subaru- να καλυφθούν ακόμα και 1000km με ένα ρεζερβουάρ! Η δεύτερη επιλογή είναι το δίλιτρου κινητήρα απόδοσης 300 PS που εστιάζει προφανώς στις επιδόσεις, με ροπή της τάξης των 40.8 kgm στα 2.000 rpm.

Advertisement
Advertisement

Η παραπάνω ισχύς περνάει στο δρόμο μέσω αυτόματου κιβωτίου Lineatronic και Sport Lineatronic αντίστοιχα, ρυθμισμένα το πρώτο με γνώμονα την οικονομία και το δεύτερο τις επιδόσεις. Όσο για το σύστημα SI-Drive, έχει δύο χαρτογραφήσεις για τον 1600άρη κινητήρα και οκτώ για τον 2λιτρο.

Στα ατού του Levorg οι Ιάπωνες συγκαταλέγουν το συνδυασμό στιλ με μεγάλες δυνατότητες φόρτωσης, πρακτικότητας με χρήση ποιοτικών υλικών, άνεση αλλά και οδηγική απόλαυση. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει τη νέα γενιά του συστήματος EyeSight, το οποίο παρακολουθεί μέσω καμερών συνεχώς το δρόμο και προφυλάσσει τον οδηγό και τους επιβάτες από πιθανό ατύχημα.
[nggallery id=3087]
Το Levorg διατηρεί τις γνωστές σχεδιαστικές γραμμές της μάρκας, με την εξαγωνική γρίλια και δυναμικό πρόσθιο μέρος όπου τα φωτιστικά σώματα χαρακτηρίζονται από τη Subaru ως «γερακίσια μάτια» αλλά με την οροφή να χαμηλώνει στο οπίσθιο μέρος.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον τομέα της ασφάλειας, πράγμα που αντικατοπτρίζεται στο δόγμα «All-Around Safety» που χρησιμοποιεί η Subaru. Με μόνιμη τετρακίνηση (Symmetrical AWD), προηγμένο σύστημα vehicle dynamics control (VDC) αλλά και σήμανση έκτακτης πέδησης όπου αναβοσβήνει όταν υπάρχει απότομη πέδηση από υψηλές ταχύτητες, προειδοποιώντας τα οχήματα που ακολουθούν για τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Advertisement

Το Levorg εφοδιάζεται με επτά αερόσακους (στον στάνταρ εξοπλισμό) και όπως προαναφέραμε, με τη τελευταία εκδοχή του συστήματος EyeSight. Στη φαρέτρα του υπάρχουν ακόμα συστήματα Active Lane Keep, Pre-Collision Braking Control, Pre-Collision Reverse Throttle Management, Brake Light Recognition, Adaptive Cruise Control κ.α.

Advertisement