Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Speedtail, το νέο Hypercar της McLaren (video)

Ελλάδα 17:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Speedtail, το νέο Hypercar της McLaren (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Speedtail, το νέο Hypercar της McLaren (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η McLaren Automotive μοιράστηκε νέα στοιχεία σχετικά με το hypercar το οποίο θα αποκαλύψει τον προσεχή Οκτώβριο και το οποίο φέρει το όνομα ‘Speedtail’!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Αρχικά μας συστήθηκε σε στάδιο δοκιμών με κωδικό όνομα ‘BP23‘, έπειτα μαθαίναμε για χάρη της υπό το όνομα ‘Hyper-GT’, τώρα που πλησιάζουμε στην επίσημη αποκάλυψή της έχουμε και το επίσημο όνομα.

Όμως τι άλλο μοιράστηκε η βρετανική εταιρεία για το νέο μέλος της ‘οικογένειας’ Ultimate Series; To όνομα προέκυψε από την εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά της, αφού γίνεται λόγος για την υψηλότερη τελική που έχουμε δει σε μοντέλο της μάρκας, χάρη στον σχεδόν λείων επιφανειών σχεδιασμό της.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει πως θα φλερτάρει με τα 400 km/h αφού η θρυλική F1 είχε τελική ταχύτητα στα 391 km/h! Δεν αποκαλύφθηκε η κινητήριος δύναμη που θα βρίσκεται στα σωθικά της όμως αυτή εκτιμάται πως θα είναι μία αναβαθμισμένη έκδοση του 3λιτρου V8 Twin Turbo που εφοδιάζει την 720S, που θα συνεργάζεται με έναν ή περισσότερους ηλεκτροκινητήρες.

Εκτός από την υψηλότερη τελική, η Speedtail θα έχει και την καλύτερη επιτάχυνση που έχουμε δει ποτέ σε δημιούργημα της McLaren Automotive. Και εδώ, ακόμα δεν έχουμε αριθμούς να συνοδεύουν τις προαναγγελίες. Πρέπει όμως να σημειωθεί πως η επίσης υβριδκή P1, έκανε τα 0-100 μέσα σε μόλις 2.8sec.

Παράλληλα, η McLaren αναφέρει πως χρησιμοποιεί εξωτερικά νέα υλικά τα οποία όχι μόνο βοηθούν στην επίτευξη χαμηλού βάρους αλλά θα ανοίξουν το δρόμο για νέα επίπεδα εξατομίκευσης – πάντα με τη φροντίδα του MSO (McLaren Special Operations), δηλαδή του τμήματος «ειδικών αποστολών» της εταιρείας.

Advertisement

Γνωρίζουμε ήδη πως η Speedtail θα έχει τρία καθίσματα, με αυτό του οδηγού στο κέντρο και τα δύο των επιβατών στα ‘φτερά’ του ενώ  όπως ανακοινώθηκε θα παραχθεί σε μόλις 106 κομμάτια. Όπως και η McLaren F1. Όμως ακόμα κι αν έχετε τα 1.6 εκατομμύρια λίρες που κοστίζει προ φόρων, μη κάνετε όρεξη. Και τα 106 τα έχουν ήδη «καπαρώσει» καλοί πελάτες της βρετανικής μάρκας.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί…

Advertisement