Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Shelby GT350R Mustang με 500+ άλογα

Ελλάδα 1:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Shelby GT350R Mustang με 500+ άλογα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Shelby GT350R Mustang με 500+ άλογα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με την υπογραφή της Shelby αυτό είναι το ισχυρότερο ατμοσφαιρικό Mustang παραγωγής που έχει κατασκευαστεί ποτέ, έτοιμο για την πίστα!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

H Ford περιγράφει το συγκεκριμένο Mustang «ως το πιο έτοιμο από όλα τα παραγωγής που υπάρχουν για την πίστα, το πιο προηγμένο μηχανολογικά, αεροδυναμικά και με ιδανική κατανομή βάρους». Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια αυθεντική αμερικάνικη κατασκευή με την παλιά γνωστή συνταγή κάτω από το καπό, με την μεγάλη εισαγωγή του αέρα: έναν ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα των 5,2 lt με ισχύ που ξεπερνά τα 500 άλογα! Η ροπή των 55,3 kgm περνά στους πίσω τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen.

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα το GT350R μιλά από μόνο του με την ντοπέ εμφάνιση, τα διάφορα αεροδυναμικά βοηθήματα που αυξάνουν το κάθετο αεροδυναμικό φορτίο, την ανάρτηση με μαγνητοροϊκά αμορτισέρ (MagneRide), ενώ μεγάλη σημασία έχει δοθεί στην μείωση του βάρους με το GT350R να είναι ελαφρύτερο κατά 59 kg από το απλό GT350. Αν και θα θέλαμε να το δούμε κάποια στιγμή στους δρόμους, αυτό μάλλον είναι απίθανο καθώς η διάθεσή του θα περιοριστεί στην αγορά της Βόρειας Αμερικής.