Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Range Rover Evoque: Πολυτέλεια, στιλ και plug-in hybrid τεχνολογία

Ελλάδα 19:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Range Rover Evoque: Πολυτέλεια, στιλ και plug-in hybrid τεχνολογία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Range Rover Evoque: Πολυτέλεια, στιλ και plug-in hybrid τεχνολογία

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Range Rover Evoque, ένα μοντέλο με χαρακτήρα, που πλέον είναι διαθέσιμο και σε έκδοση Plug- In Hybrid!

Advertisement
Advertisement

Αποτελεί συνέχεια της φιλοσοφίας σχεδίασής της εμβληματικής μάρκας. Με την ξεχωριστή σιλουέτα του τύπου coupé, το Range Rover Evoque είναι ένας εντυπωσιακός διάδοχος του οχήματος που κατέκτησε καρδιές σε όλον τον κόσμο.

Μίνιμαλ και κομψό ταυτόχρονα, εντυπωσιακό και επιβλητικό, ακολουθεί το σχεδιαστικό DNA της πρώτης γενιάς αλλά ταυτόχρονα, το premium compact SUV εναρμονίζεται με στοιχεία που έχουμε δει σε άλλα μοντέλα της γκάμας, όπως το Velar.

Οι καθαρές γραμμές κυριαρχούν, όπως και η επιβλητική εμπρός μάσκα με τα πιο λεπτά φωτιστικά σώματα Matrix LED, το πιο στρογγυλεμένο πίσω μέρος και οι μεγάλοι θόλοι που μπορούν να φιλοξενήσουν τροχούς με διάμετρο έως και 21”.

Advertisement
Advertisement

Και αν εξωτερικά το νέο Evoque ακολουθεί την παράδοση, προκαλώντας το μάτι και το καθολικό ενδιαφέρον περαστικών και λοιπών οδηγών, στο εσωτερικό είναι διάχυτη η φουτουριστική προσέγγιση με πληθώρα ηλεκτρονικών και τεχνολογικών αξεσουάρ.

Σε αυτή, τη δεύτερη γενιά του μοντέλου, η αυτοπεποίθηση του Range Rover Evoque υποδηλώνεται σε στοιχεία του εσωτερικού με φινίρισμα από δέρμα Windsor, συνδυασμούς από πολυτελές μαλλί Kvadrat και υφάσματα από ίνες ευκαλύπτου.

Advertisement

Παρότι οι διαστάσεις του νέου μοντέλου είναι πανομοιότυπες με εκείνου που αντικαθιστά, οι μηχανικοί της Land Rover αύξησαν το μεταξόνιο και μαζί τους χώρους. Συγκεκριμένα, βρήκαν 20mm για τα γόνατα των πίσω επιβατών ενώ αύξησαν το μέγεθος στο ντουλαπάκι του συνοδηγού αλλά και στον αποθηκευτικό χώρο ανάμεσα στα καθίσματα. Επίσης, ο χώρος αποσκευών αυξήθηκε κατά 10% και πλέον ορίζεται στα 591lt, μπορεί όμως να ανέβει στα 1383 αν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα.

Advertisement

Μπορείτε να διαλέξετε από διάφορα πακέτα εξοπλισμού, συνδυάζοντας 3D full-screen πλοήγηση, πληροφορίες οδήγησης κ.α., σε μία νέα υψηλής ανάλυσης διαδραστική οθόνη 12.3’’ (Interactive Driver Display). Επιπρόσθετα, το προαιρετικό Head-Up Display προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στο παρμπρίζ, όπως την ταχύτητα του Evoque, την επιλεγμένη σχέση κιβωτίου καθώς και δεδομένα πλοήγησης με έγχρωμη απεικόνιση.

Όμως μιλώντας για τεχνολογία, δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για μοντέλο της συγκεκριμένης μάρκας, δίχως να μιλάμε και για ξεχωριστές ικανότητες. Συγκεκριμένα, το σύστημα All Wheel Drive αυξάνει την αυτοπεποίθηση του οδηγού στο δρόμο αλλά και εκτός αυτού. Σε ολισθηρές επιφάνειας, όπως το γρασίδι και το χιόνι, η ροπή μπορεί να κατανέμεται μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών, για μέγιστη ελκτική πρόσφυση.

Advertisement

Το σύστημα Terrain Response 2, σας επιτρέπει να προσαρμοστείτε στις εδαφικές απαιτήσεις, βελτιστοποιώντας το Range Rover Evoque με ένα από τα τέσσερα προγράμματα οδήγησης. Το Terrain Response 2 παρακολουθεί τις οδηγικές συνθήκες και πηγαίνει αυτό το βραβευμένο σύστημα στο επόμενο επίπεδο, επιλέγοντας συστηματικά το πλέον κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης για εσάς.

Επιπρόσθετα, το ClearSight Ground View σάς επιτρέπει να βλέπετε δυσδιάκριτα σημεία του οχήματος όπως το κάτω τμήμα του αμαξώματος και τους τροχούς, ενώ οδηγείτε.

Με το Adaptive Dynamics που επιλέγεται μέσω της Οθόνης αφής (Touchscreen), το Range Rover Evoque προσφέρει ακόμα πιο ακριβή έλεγχο αμαξώματος με μειωμένες κλίσεις και πιο άμεση απόκριση.

Ακόμα, η προαιρετική λειτουργία Configurable Dynamics σάς επιτρέπει να διαμορφώνετε την απόκριση στο γκάζι, τα σημεία αλλαγών ταχυτήτων του κιβωτίου, τις ρυθμίσεις του τιμονιού και την ανάρτηση του Range Rover Evoque σύμφωνα με τις οδηγικές ανάγκες σας.

Το Evoque πατάει στην πλατφόρμα D8 της Jaguar Land Rover, η οποία όμως έχει εξελίχθηκε ώστε να μπορεί να ενσωματώσει υβριδικές και ηλεκτρικές εκδόσεις. Έτσι, με την έλευση της plug-in hybrid επιλογής, το Evoque καλύπτει πλέον όλα τα γούστα και όλα τα θέλω!

Διατίθεται με μία ευρεία γκάμα κινητήριων συνόλων της οικογένειας Ingenium, που προσφέρουν άφθονη ισχύ, γνήσια οδηγική απόλαυση, οικονομία καυσίμου και εκλεπτυσμένες λειτουργίες. Στις εκδόσεις βενζίνης η ισχύς κυμαίνεται από τα 237 έως τα 296 άλογα ενώ στις πετρελαιοκίνητες, από 148 έως 237 άλογα. Η Land Rover εφοδιάζει τις περισσότερες εκδόσεις με 9άρι αυτόματο κιβώτιο της  ZF, έχει όμως και 6άρι μηχανικό για την βασική επιλογή στο μέτωπο των diesel.

Όμως, εύλογα, την προσοχή τραβάει το Range Rover Evoque Plug-in Hybrid. Η συνταγή της επιτυχίας βρίσκεται φυσικά στο κινητήριο σύνολο. Εδώ οι μηχανικοί της βρετανικής εταιρείας συνδύασαν έναν τούρμπο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρου και ισχύος 200 ίππων, με ηλεκτροκινητήρα 109 ίππων, ο οποίος έχει ενσωματωθεί στον πίσω άξονα. Παράλληλα, για οικονομία χώρου η μπαταρία ιόντων λιθίου των 15 kWh είναι τοποθετημένη κάτω από τα πίσω καθίσματα. Η μπαταρία αποτελείται από 84 πρισματικές κυψέλες, διατεταγμένες σε επτά μονάδες 50Αh των 12, με πάχος χαλύβδινου undertray 6 mm που προστατεύει την μπαταρία χωρίς να επηρεάζεται η χαρακτηριστική ικανότητα των οχημάτων να κινούνται σε οποιοδήποτε εδάφους.

Ο παραπάνω συνδυασμός μας παρέχει συνολική ισχύ 309 ίππων χαρίζοντας στο αμάξωμα επιτάχυνση 0-100 χιλιόμετρα/ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα. Παράλληλα, λόγω της ύπαρξης ηλεκτροκινητήρα, η μέση κατανάλωση τοποθετείται στα 1,4 λίτρα/100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές CO2 περιορίζονται στα 32 γρ./χλμ. Αξίζει να σημειωθεί πως το Range Rover Evoque P300e μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για 66 χιλιόμετρα και με ταχύτητες έως 135 χιλιόμετρα/ώρα.

Εύκολη και γρήγορη φόρτιση
Το Range Rover Evoque PHEV διατίθεται με το καλώδιο οικιακής φόρτισης Mode 2, που επιτρέπει την πλήρη φόρτιση του οχήματος σε 6 ώρες και 42 λεπτά – ιδανική λύση για φόρτιση κατά τη διάρκεια της νύχτας. Για την ταχύτερη φόρτιση, το καλώδιο φόρτισης Mode 3 επιτρέπει στους πελάτες να συνδέονται σε έναν οικιακό επιτοίχιο πίνακα 7kW AC ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης AC: αυτό επιτρέπει τη φόρτιση από 0-80% σε μόλις 1 ώρα και 24 λεπτά. Οι πιο γρήγοροι χρόνοι φόρτισης επιτυγχάνονται με το αυξανόμενο δημόσιο δίκτυο σημείων φόρτισης DC: στα 32KW DC, το 0-80% διαρκεί μόλις 30 λεπτά. Το πτερύγιο της θύρας φόρτισης βρίσκεται στο πίσω φτερό – στην αντίθετη πλευρά του οχήματος από το στόμιο του ρεζερβουάρ.

Μπορείτε να είστε μονίμως… συνδεδεμένοι με το Evoque σας, μέσω της έξυπνης εφαρμογής για κινητά InControl Remote της Land Rover. Είτε στο σπίτι είτε έξω, η εφαρμογή επιτρέπει στους πελάτες να παρακολουθούν την κατάσταση φόρτισης του οχήματος, να προετοιμάζουν το όχημα για το ταξίδι ή ακόμα και να θέτουν χρονοδιακόπτη φόρτισης για να επωφεληθούν από χαμηλά τιμολόγια ενέργειας. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να προετοιμάσουν αυτόματα τη θερμοκρασία της μπαταρίας και της καμπίνας πριν από την έναρξη μιας διαδρομής: αν χρησιμοποιήσετε την παροχή ρεύματος για να το κάνετε αυτό όταν το όχημα είναι συνδεδεμένο και δεν αντλείτε ενέργεια από την μπαταρία όταν αρχίζετε να οδηγείτε, τότε μεγιστοποιείτε την αυτονομία και βελτιώνετε την άνεση των επιβατών.