Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Q Inspiration Concept: Το μέλλον της Infiniti

Ελλάδα 6:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Q Inspiration Concept: Το μέλλον της Infiniti

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Q Inspiration Concept: Το μέλλον της Infiniti

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πλήρης αποκάλυψη για το Q Inspiration Concept, το νέο πρωτότυπο σεντάν που αντανακλά το μέλλον της Infiniti σε ότι αφορά στον σχεδιαστικό προσανατολισμό. Το εντυπωσιακό μοντέλο αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Μόνο που δεν είναι σημαντικό λόγω για την εμφάνισή του αλλά και για τις κρυφές του αρετές καθώς το πολυτελές παρακλάδι της Nissan του φοράει VC-Turbo κινητήρα μεταβλητής συμπίεσης και εξόπλισε την τεχνολογική του φαρέτρα με τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Επιστρέφοντας στο ενδιαφέρον περιτύλιγμα, το Q Inspiration Concept είναι ένα σεντάν με σουλουπι κουπέ, με εντυπωσιακό «πρόσωπο» που περιλαμβάνει νέου τύπου γρίλια, μεγάλους αεραγωγούς κάτω από αυτή αλλά κάθετες διόδους του αέρα μπροστά από τους μπροστινούς τροχούς, σμιλεμένο καπό, λεπτά LED φωτιστικά σώματα καθώς και την επιλογή φωτεινής λωρίδας που διέπει το πίσω μέρος απ’ άκρη σ’ άκρη.

Advertisement
Advertisement

Απούσης κεντρικής κολώνας, οι πίσω θύρες ανοίγουν με αντίθετη φορά και αποκαλύπτεται ένα lounge φιλοσοφίας εσωτερικό, μινιμάλ, μοντέρνο και high-tech ταυτόχρονα. Οι Ιάπωνες υποστηρίζουν πως στόχος τους ήταν να μειώσουν τον… «θόρυβο» στο εσωτερικό επιτρέποντας στον οδηγό να επικεντρώνεται στο δρόμο.

Infiniti-Q-inspiration-concept-k640Infiniti-Q-inspiration-concept-n640

Όλες οι ενδείξεις μπροστά του, από τα στοιχεία κίνησης του οχήματος μέχρι το σύστημα πλοήγησης, αναπαράγονται ψηφιακά στην οθόνη που απλώνεται σε όλο το μήκος του ταμπλό. Στη βάση της κεντρικής κονσόλας υπάρχει άλλη μία οθόνη αφής καθώς και ένας διακόπτης ελέγχου λειτουργιών, σε ένα αρκετά φουτουριστικό σύνολο. Ανάλογου σχεδιασμού είναι και τα τέσσερα καθίσματα, με τους πίσω επιβάτες να έχουν στη διάθεσή τους μεγάλες οθόνες αφής.

Advertisement

Infiniti-Q-inspiration-concept-l640 Infiniti-Q-inspiration-concept-b640

«Το νέο πρωτότυπο μας οδηγεί την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των σεντάν στο επόμενο στάδιο εξέλιξης. Μία αλλαγή προς πιο έξυπνα, πιο συμπαγή και λιγότερο θορυβώδη συστήματα κίνησης. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα όχημα εναλλακτικών λειτουργιών, με ρέουσες χειρονομίες, πιο ενδιαφέρον, που προσφέρει εμπλουτισμένες εμπειρίες. Με τη μεγάλη του καμπίνα, τις ισορροπημένες αναλογίες και την μυώδη εμφάνισή του, το πρωτότυπο αυτό σηματοδοτεί την έναρξη μίας νέας εποχής για τα μοντέλα της Infiniti», είπε ο νέος επικεφαλής σχεδιασμού της μάρκας, Karim Habib (δείτε αποκλειστική συνέντευξή του, πατώντας εδώ).

Advertisement

Infiniti-Q-inspiration-concept-h640 Infiniti-Q-inspiration-concept-i640

Ο 47χρονος συνέχισε λέγοντας: «Το εσωτερικό του αποτελεί μινιμαλιστική έκφραση τις άνεσης και της ευεξίας και προσπαθεί να δημιουργήσει μία ζεστή και χωρίς συμβιβασμούς μοντέρνα ατμόσφαιρα, όπως εκείνη που συχνά συναντά κανείς στις αρχιτεκτονική του Τόκιο. Κι αυτό για να επιτρέψει στους χρήστες να εισέλθουν σε μία νέα εποχή σε ότι αφορά στη συνδεσιμότητα, ενώ ζουν την εμπειρία της μετακίνησης με κορυφαίας ποιότητας υλικά, δουλεμένα με τα χέρια ενός καλλιτέχνη».

Infiniti-Q-inspiration-concept-q640tallInfiniti-Q-inspiration-concept-m640

Advertisement

Όμως καλλιτεχνική είναι και η δουλειά των μηχανολόγων της μάρκας καθώς όπως είπαμε ενσωματώνει κινητήρα τεχνολογίας VC Turbo, τον ίδιο που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο QX50 πριν από μερικές ημέρες. Οι Ιάπωνες δεν δίνουν ακόμα αριθμούς σχετικά με αυτόν.

Infiniti-Q-inspiration-concept-e640 Infiniti-Q-inspiration-concept-r640tal

Τέλος, στο Q Inspiration ενσωματώνεται το τελευταίας γενιάς σύστημα αυτόνομης οδήγησης ProPILOT, που θα επιτρέπει στον οδηγό να διατηρεί τον έλεγχο του οχήματος όποτε θέλει ή να περιορίζει το ρόλο του κατά το δοκούν.

Infiniti-Q-inspiration-concept-o640tall Infiniti-Q-inspiration-concept-d640