Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρωτότυπο με φυσικό αέριο από τη Magna

Ελλάδα 11:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρωτότυπο με φυσικό αέριο από τη Magna

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρωτότυπο με φυσικό αέριο από τη Magna

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα νέα από τη Magna δεν ήταν ευχάριστα στα τέλη του 2012, καθώς τότε είχε ανακοινωθεί το διαζύγιο με την Infiniti για την κατασκευή του μικρομεσαίου μοντέλου της δεύτερης. Στην αυστριακή εταιρεία δεν κάθησαν πάντως με σταυρωμένα τα χέρια, καθώς πρόσφατα επέκτειναν τη συνεργασία με τον Όμιλο BMW. Μόλις ολοκληρωθεί η παραγωγή των τωρινών MINI Countryman και MINI Paceman στη μονάδα παραγωγής της Magna Steyr στο Γκρατς, θα αρχίσει η κατασκευή ενός άλλου μοντέλου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Παράλληλα με τις αναθέσεις, η Magna International δημιουργεί τα δικά της οχήματα, αλλά και πρωτότυπα όπως το MILA Blue που θα κάνει πρεμιέρα στη Γενεύη. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πόλης που καταναλώνει φυσικό αέριο και εκπέμπει στο περιβάλλον 49 g. CO2 ανά km (στα 36 g. με χρήση biogas). Το βάρος του θα είναι κατά 300 kg μικρότερο από ενός συμβατικού μοντέλου της κατηγορίας, άρα θα ζυγίζει γύρω στα 600-700 kg.

Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης (άγνωστη η ισχύς και η χωρητικότητά του) συνδυάζεται με αυτοματοποιημένο κιβώτιο, ενώ για το συνεχές σταμάτα – ξεκίνα αλλά για ταχύτητες έως 30km/h γίνεται χρήση ενέργειας από τον μικρό ηλεκτροκινητήρα και το start/stop.

Advertisement
Advertisement