Live Κίνηση
Περισσότερα
AUDI

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για το Audi RS5 Sportback

Ελλάδα 7:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για το Audi RS5 Sportback

AUDI

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη για το Audi RS5 Sportback

AUDI

Κόντρα στην πολιτική που ακολουθούσε τα τελευταία χρόνια σχετικά με την αγορά της Βόρειας Αμερικής, η Audi παρουσίασε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης της Νέας Υόρκης τη Sportback εκδοχή του RS5.

Advertisement
Advertisement

TOY ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Επέλεξε να το δείξει εκεί παρότι το RS4 Avant δεν πάτησε ποτέ στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κι αυτό έχει τη σημασία του. Πάμε όμως και στην ουσία. Κάτω από το καπό κρύβεται ο ίδιος V6 biturbo κινητήρας χωρητικότητας 2.9 lt που συναντάται και στο RS5 Coupe.

Προσφέρει 450 άλογα και 61.2 kgm ροπής από τις 1900 έως τις 5000 rpm. Τα 0-100 έρχονται σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 250 km/h και σκαρφαλώνει στα 280 με το προαιρετικό πακέτο Dynamic pls.

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει μόνιμη τετρακίνηση μέσω του συστήματος Quattro, ενώ η ισχύς περνά στους τροχούς μέσω σπορ κιβωτίου 8 σχέσεων Triptronic. Φυσικά υπάρχουν προηγμένα συστήματα που εξασφαλίζουν πως ο οδηγός θα προφυλαχθεί από τον κακό του εαυτό, όπως το σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενης πρόσφυσης.

2019-Audi-RS5-Sportback-d640short

Αρκετά επιθετικό σε όψη, με σπόιλερ με την υπογραφή quattro μεγάλους αεραγωγούς και γρίλια στο εμπρός μέρος, μυώδες καπό, μεγάλα φτερά και τροχούς, καθρέφτες σε matte alu-optic επιβλητικό διαχύτη στο πίσω μέρος και οβάλ απολήξεις της εξάτμισης. Η Audi έχει φορέσει σπορ ανάρτηση και το έχει χαμηλώσει κατά 7mm.

Advertisement

2019-Audi-RS5-Sportback-b640short

Το εσωτερικό, παρότι μπορεί να φιλοξενήσει 5 ενήλικες χωρίς περιορισμούς σε χώρους, προδίδει τον άγριο χαρακτήρα του μοντέλου. Από τα λογότυπα RS που συναντάς παντού, μέχρι το δερμάτινο τιμόνι με την επίπεδη βάση, σε ένα «οικογενειακό» μοντέλο εκρηκτικών επιδόσεων που προσφέρει την τελευταία τεχνολογία τόσο στον τομέα της ασφάλειας όσο και σε ότι αφορά στο infotainment.

Advertisement

2019-Audi-RS5-Sportback-c640short