Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το Q50 Eau Rouge

Ελλάδα 15:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για το Q50 Eau Rouge

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το Q50 Eau Rouge

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Infiniti δείχνει αποφασισμένη να δημιουργήσει ένα sedan επιδόσεων στο άμεσο μέλλον και στο Ντιτρόιτ παρουσιάζει τις… σκέψεις της πάνω σε αυτό το project. Το Q50 Eau Rouge σχεδιάστηκε με έμπνευση τον κόσμο της Formula 1, στον οποίο εισήλθε η θυγατρική της Nissan ως χορηγός τίτλου στην πρωταθλήτρια Red Bull Racing. Το κεντρικά τοποθετημένο πίσω φως ομίχλης παραπέμπει ξεκάθαρα σε μονοθέσιο της κορυφαίας μορφής του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Advertisement
Advertisement

Το πιο πιθανό είναι να μη διατηρήσει συνολικά τη «δραματική» εμφάνιση, η οποία οφείλεται κυρίως στο ανθρακονημάτινο body kit. Όμως ορισμένα στοιχεία θα περάσουν στην παραγωγή, προκειμένου να κάνουν την sport έκδοση να ξεχωρίζει από τα απλά Q50. «Αν κατασκευάσουμε τελικά ένα τέτοιο αυτοκίνητο, θα περίμενα ο κινητήρας του να αποδίδει πάνω από 500 PS ισχύος και 80 kgm ροπής», σχολίασε ο Πρόεδρος της Infiniti, Johan de Nysschen. Μάλλον κάτι θα γνωρίζει για να αναφέρεται σε συγκεκριμένους αριθμούς.

Ο de Nysschen προσέθεσε ότι ο εν λόγω κινητήρας θα είναι ένας V «με προσωπικότητα» και υπερτροφοδότηση. Άρα μπορούμε να ποντάρουμε στο ότι οι μηχανικοί της Infiniti εργάζονται πάνω σε έναν V8 με turbo, ώστε η έκδοση επιδόσεων του Q50 να κοιτάξει στα μάτια μοντέλα όπως η BMW M3. Σχεδόν όλα τα μέρη του αμαξώματος του Q50 Eau Rouge (με εξαίρεση τις εμπρός πόρτες και τα τόξα) έχουν αντικατασταθεί. Τόσο το εμπρός όσο και το πίσω μετατρόχιο είναι φαρδύτερα κατά 20 mm, οι τροχοί των 21 ιντσών αναλαμβάνουν να διατηρούν το Q50 σε συνεχή επαφή με το δρόμο, ενώ η πίσω αεροτομή αναλαμβάνει να παράγει την επιπλέον κάθετη δύναμη. Όσο για το εσωτερικό, εκεί εντοπίζονται λεπτομέρειες από ανθρακόνημα, δέρμα και αλκαντάρα.

Advertisement
Advertisement