Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το νέο Kia Rio

Ελλάδα 14:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πρεμιέρα για το νέο Kia Rio

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα για το νέο Kia Rio

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αν τα σκίτσα είναι ο «καπνός», οι φωτογραφίες είναι η «φωτιά». Έτσι λοιπόν η Kia αποκάλυψε πλήρως την τέταρτη γενιά του σουπερμίνι της, λίγες εβδομάδες πριν κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Το Rio είναι το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της κορεάτικης μάρκας διεθνώς, ξεπερνώντας το 2015 τις 473.000 αυτοκίνητα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το νέο Rio έχει μεγαλώσει σε μήκος (+15 mm στα 4,065 m) και πλάτος (+5 mm), ενώ αυξημένο είναι και το μεταξόνιο (2,58 m), με αποτέλεσμα να προσφέρει πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Η σχεδίασή του είναι έργο των αντίστοιχων κέντρων της Kia σε Γερμανία και Καλιφόρνια, θυμίζοντας αρκετά το «αδελφό» Hyundai i20.

Advertisement
Advertisement

Στην τέταρτη γενιά του, υπόσχεται να θέσει τα στάνταρ στην κατηγορία στους τομείς της πρακτικότητας, των συστημάτων ασφαλείας και της συνδεσιμότητας. Στην καμπίνα των επιβατών έχουν χρησιμοποιηθεί νέες επενδύσεις, ενώ η οθόνη αφής για το ηχοσύστημα και τους χάρτες πλοήγησης έχει «αποσυμφορήσει» την κεντρική κονσόλα από τους πολλούς διακόπτες.

Η Kia δεν ανακοίνωσε τους κινητήρες του Rio, όμως θεωρείται δεδομένη η παρουσία του τρικύλινδρου 1.0 turbo με ισχύ έως 120 ίππους.