Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Pop.Up: Συμμαχία εδάφους-αέρος στη Γενεύη

Ελλάδα 15:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Pop.Up: Συμμαχία εδάφους-αέρος στη Γενεύη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Pop.Up: Συμμαχία εδάφους-αέρος στη Γενεύη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μπορεί τα νέα μοντέλα των αυτοκινητοβιομηχανιών να δεσπόζουν στην 87η Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ωστόσο είναι τα πρωτότυπα οχήματα αυτά που συνήθως τραβούν τα βλέμματα. Ειδικά αν αυτά αφορούν στην κίνηση τόσο επί εδάφους όσο και στον αέρα – έστω κι αν ακόμα αφορούν μόνο στην παρουσίαση και όχι την τελική μορφή!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/seitanf1, ps@newsauto.gr)

Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται το Pop.Up, το νέο project που ανέπτυξαν από κοινού η Airbus Και η Italdesign! Αυτό ουσιαστικά απλώνεται σε τρεις τομείς. Αρχικά μία τεχνητής νοημοσύνης πλατφόρμα που διαχειρίζεται όλα τα πιθανά σενάρια μετακίνησης και από εκεί και πέρα αποφασίζει αν είναι προτιμότερο να επιλεχθεί αυτή να πραγματοποιηθεί από αέρος ή επί της Γης!

Έτσι έχουμε ένα διθέσιο φτιαγμένο από ανθρακονήματα κόκπιτ διπλής λειτουργίας. Μπορεί να κινηθεί πατώντας σε τέσσερις τροχούς, παίρνοντας ώθηση από δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 80 ίππων. Έχει εμβέλεια 130 χιλιομέτρων, τελική 100 km/h και απαιτεί μόλις 15 λεπτά για να φορτήσει τις μπαταρίες του. Οι διαστάσεις του είναι 2.6×1.5×1.4.

Advertisement
Advertisement

italdesign-airbus-popup-geneva-g640tall

Αν όμως κριθεί προτιμότερη η μεταφορά από αέρος, έρχεται το… ιπτάμενο μέρος του προηγμένου συνόλου το οποίο συνδέεται με το κόκπιτ που με τη σειρά του αποδεσμεύεται από την επίγεια πλατφόρμα κίνησης. Έτσι το αυτοκίνητο γίνεται… ελικόπτερο, που μπορεί να διανύσει κοντινές αποστάσεις με την ίδια ταχύτητα αλλά απαλλαγμένο φυσικά από την κίνηση.

Πόσο μακρινό είναι άραγε αυτό το μέλλον των μετακινήσεων μας;

Advertisement

italdesign-airbus-popup-geneva-c640 italdesign-airbus-popup-geneva-d640 italdesign-airbus-popup-geneva-e640