Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πλησιάζει ο αντίπαλος του Captur από την Kia

Ελλάδα 14:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πλησιάζει ο αντίπαλος του Captur από την Kia

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πλησιάζει ο αντίπαλος του Captur από την Kia

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το σχεδιαστικό τμήμα της κορεάτικης μάρκας συνεχίζει να μας «βομβαρδίζει» με νέα πρωτότυπα μοντέλα, υπό τις οδηγίες του Πέτερ Σράιερ. Η Kia θα παρουσιάζει στην έκθεση της Φρανκφούρτης το KED 10 Concept, ένα μικρό crossover με απλές γραμμές που όμως συνθέτουν ένα ελκυστικό αποτέλεσμα. Τα αρχικά προέρχονται από τις λέξεις «Kia Europe Design» και ο αριθμός συμβολίζει τη δέκατη δημιουργία του σχεδιαστικού τμήματος της εταιρείας στην ήπειρό μας.

Advertisement
Advertisement

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν τα φώτα ημέρας LED αλλά και οι προβολείς ομίχλης, σε τετράγωνο σχήμα που θυμίζει «παγάκια». Κάτι που είδαμε και στο cee’d GT. Οι καμπύλες κυριαρχούν στο λιτό εσωτερικό. Εντύπωση προκαλούν οι αεροπορικού τύπου διακόπτες στην κεντρική κονσόλα, τα κίτρινα paddles αλλαγής ταχυτήτων πίσω από το – ντυμένο με αλκαντάρα – τιμόνι και οι κύλινδροι που ενώνουν το ταμπλό με την κεντρική κονσόλα.

Λεπτομέρειες για τις διαστάσεις ή τα μηχανικά μέρη δεν έγιναν γνωστές, όμως έχουμε ενδείξεις για ορισμένες πτυχές της… ιστορίας. Εφόσον πρόκειται για ένα μοντέλο της κατηγορίας B, το μήκος του θα είναι κοντά στα 4-4,2 m. Δεν θα αποκλείαμε το KED 10 Concept να φέρει υβριδικό σύστημα, με μεγάλη συνδυαστική ισχύ, προκειμένου να «κουμπώνει» με τη sport αίσθηση που αποπνέει η σχεδίαση του αμαξώματος.

Όπως σας έχουμε αποκαλύψει, όταν έρθει στην παραγωγή το μικρό crossover της Kia, θα εξοπλίζεται με το νέο 3κύλινδρο turbo T-GDI, χωρητικότητας 1.000 cc. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποδίδει σε δύο εκδόσεις 100 και 120 PS και θα αποτελέσει την απάντηση των Κορεατών στον EcoBoost της Ford και τον 1.0 SIDI της Opel. Η γκάμα θα περιλαμβάνει επίσης τον 1.2 T-GDI (θα αντικαταστήσει τον ατμοσφαιρικό 1.6 και θα αποδίδει κοντά στα 135 PS), αλλά και τον 1.6 diesel με 128 PS.[nggallery id=2888]

Advertisement
Advertisement