Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πιο γρήγορη, πιο πολυτελής η Bentley GT Speed

Ελλάδα 12:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πιο γρήγορη, πιο πολυτελής η Bentley GT Speed

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πιο γρήγορη, πιο πολυτελής η Bentley GT Speed

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στη Bentley τη χαρακτηρίζουν ως «το δικό μας supercar», όμως με βάρος πάνω από 2.300 kg μάλλον δύσκολα μπορεί να λάβει αυτόν τον τίτλο. Έχει πάντως εκπληκτικά νούμερα σε ισχύ, ροπή και επιδόσεις. Η Continental GT Speed (για αυτήν έγινε η εισαγωγή) ανανεώνεται για το 2014 και θα κάνει πρεμιέρα στη Γενεύη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Διαθέσιμο τόσο ως 4θεσιο coupe όσο και ως cabrio (GTC Speed), το υπερπολυτελές βρετανικό μοντέλο γίνεται ακόμη πιο γρήγορο. Ο θηριώδης 6λιτρος W12 με διπλό turbo αποδίδει πλέον 635 PS και 83,6 kgm ροπής, σαν να μην έφταναν τα 625 PS και τα 81,6 kgm της προ-ανανεώσης έκδοσης. Ως αποτέλεσμα, η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 331 km/h (327 km/h για το ανοικτό μοντέλο), ενώ η επιτάχυνση 0-100 είναι δύο δέκατα πάνω από τα 4 sec.

Η GT Speed των 4,8 m μήκους εφοδιάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Quickshift της ZF με paddles αλλαγών πίσω από το τιμόνι. Οπτικά, το… αετίσιο μάτι θα διαπιστώσει ότι το εμπρός splitter, τα αεροδυναμικά skirts στο πλάι και ο πίσω διαχύτης είναι βαμμένα στο χρώμα του αμαξώματος. Οι ζάντες των 21 ιντσών, και τα φώτα (εμπρός και πίσω) έχουν μαύρο φινίρισμα. Οι δαγκάνες των φρένων είναι κόκκινες ενώ το σηματάκι «Speed» έχει τοποθετηθεί κάτω από τις πρώτες κολώνες.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό – επιτομή στην πολυτέλεια αλλάζει ελαφρά προκειμένου να διαφέρει από τις γήινες εκδόσεις. Λωρίδες στις πόρτες, το ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και τον επιλογέα σπάνε τη μονοτονία στο φουλ δερμάτινο εσωτερικό. Δερμάτινες ραφές στα καθίσματα και τις εσωτερικές επενδύσεις, το ραμμένο λογότυπο «Speed» στα προσκέφαλα προσθέτουν το… κάτι παραπάνω.

Αν θέλετε να θυμηθείτε τις εντυπώσεις μας πίσω από το τιμόνι της GT Speed στις υπέροχες διαδρομές της Βαυαρίας, πατήστε ΕΔΩ.